"Jeg vandt over min far!"

26-12-2012 08:17

Maja Golles

Hun havde sit sidste år som ponyrytter i 2012, har vundet 305 placeringer på pony, har redet hest de sidste to år og har blandt andet slået sin egen far – berider Ulrik Sørensen
Copyright Ridehesten.com
Alexandra har redet, siden hun var fire år. Hun ses her sammen med hesten Camiro Mandø (tv.) og ponyen Melli’s Dornik (th.).

Hun begyndte allerede at ride i en alder af bare fire år, men brækkede armen ved at tro, at hun var Pippi og kunne flyve ned fra gyngen og kom først for alvor i gang igen som otteårig. I starten var det springningen, der trak, men her rakte modet ikke, og lige siden har nu 16-årige Alexandra Gerstorf Sørensen fokuseret på dressuren. Det er måske ikke helt tilfældigt, at Alexandra er blevet rytter. Hendes far er berider Ulrik Gerstorf Sørensen, der blandt andet har været udtaget til VM for seniorer, EM for ungryttere og været en del af det danske landshold for både junior, ungrytter og senior. I dag bor familien på Skanderborg Ridecenter og tæller mor Charlotte, far Ulrik, Alexandra og lillesøster Anne Sophie, der også er en talentfuld rytter på vej frem. Ponyerne og hestene står således lige uden for døren og undervisningen, der forestås af far Ulrik, er heller ikke langt væk. Begge piger rider ca. tre ponyer/heste om dagen, og med stævner og skole så er der rigeligt at se til.

Læs mere om 16-årige Alexandra Gerstorf Sørensen i magasinet Ridehestens januarnummer. Du finder artiklen ”Jeg vandt over min far!” i den nye Junior-sektion af Ridehesten!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen