Isabell i retsligt opgør mod generalsekretær

06-02-2014 16:48

Problemerne omkring Isabell Werts dopingsag eskalerer, og i denne uge har rytteren opnået et domstolspåbud der forhindrer den tyske generalsekretær i at komme med yderlige udsagn i hendes verserende dopingsag

Copyright Ridehesten.com
Mens Isabell Werth afventer rettens afgørelse i sin dopingsag fra 2012, rider hun videre på El Santo.

Den olympiske toprytter Isabell Werts hest El Santo teste positiv ved en dopingkontrol i forbindelse med et stævne i Langenfeld juli 2012. Sagen drejer sig om lægemidlet cimetidin, der anvendes til behandling af mavesår. Midlet er på den tyske forbudsliste, men er ikke regnet som doping. Det tyske disciplinærudvalg besluttede at tildele Werth en seks måneders karantæne, som hun naturligvis ankede med den begrundelse, at hendes hest El Santo havde drukket forurenet vand, idet vandsystemet i stalden var i stykker. Medicinen skulle på den måde være kommet fra El Santos boksnabo Warum Nicht, der på daværende tidspunkt blev behandlet for mavesår. 

Hovedsponsor for landets dressur, spring og military hold, Fendt (landbrugsmaskiner) der angiveligt skænker forbundet 1 million Euro årligt, har gået offentligt ud og erklæret forbundets behandling af Isabell som værende "urimelig". Og nu er der kommet yderlige brænde på bålet, da FN generalsekretær Sönke Lauterbach i en pressemeddelelse har kritiseret vidnesbyrdet fra to eksperter, der bakker op om Isabell's "vand" forklaring.
"Udsagnet fra eksperterne beskriver blot de tekniske muligheder, men ser ikke på sandsynligheden for det." lyder det i pressemddelelsen. Og derfor er Isabell Werth (der er uddannet jurist) gået til domstolen i Münster og fået et påbud, der forhindrer generalsekretæren i at komme med yderlige skadelige udsagn i hendes sag, der skal behandles i retten den 17. marts i år.

Kilde: ReiterRevue

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen