Werth forbliver på World Cup-tronen

14-04-2018 17:08

Camilla Tiefensee Schrøder

Dressurdronningen Isabell Werth lod sig ikke slå ud af presset fra sin udfordrer, Laura Graves. Med over 90 % sikrede hun og Weihegold OLD sig endnu en World Cup-sejr i Paris i dag

Isabell Werth smilede bredt hele vejen gennem den sidste piaffe-pirouette. Allerede inden hun slap tøjlerne efter sit Freestyle-program havde hun fornemmelsen af, at hun havde gjort det igen: Vundet FEI World Cup i Dressur.

Der var spænding til det sidste i dagens World Cup-finale. Kunne den forsvarende mester i dagens Freestyle overgå sin amerikanske konkurrent Laura Graves, som vandt en sikker sejr i gårdsdagens Grand Prix?
Laura Graves og Verdades lagde ud med en kür, der blev bedømt til 89.082 %, men det var ikke nok til at holde Isabell Werth og Weihegold OLD fra førstepladsen. Ekvipagen, som ligger nummer et på FEI's verdensrangliste, cementerede deres fjerde World Cup-sejr med scoren 90.657 %.
De to dressur-rivalinder anerkendte hinanden med et stort kram inden præmieoverrækkelsen, og den glade vinder sørgede for at dele sin champagne med både hestepassere og de andre på podiet, før hun satte sig i sadlen for at ride æresrunde på Weihegold.

Se resultatlisten.

Fjerdeplads til Kittel endnu en gang
Svenske Patrik Kittel, som også kaldes "kongen af Freestyle" pga. sin gode sans for kür-performance, har aldrig før formået at blive placeret højere end en fjerdeplads i en World Cup-finale, og det var tydeligt, at han gik efter at komme på podiet i år. Til groovy og glad Stevie Wonder-musik dansede hoppen Deja sig gennem programmet, som om sangen "Isn't she lovely" netop handlede om hende. Men selvom han var tydeligt tilfreds og jublende glad efter sin kür, var hans 83.146 % lige akkurat ikke nok. Finalens allersidste ekvipage, Jessica von Bredow-Werndl og Unee B, overgik dem med scoren 83.725 % og endte dermed på tredjepladsen. Hun var rørt til tårer, da hun hørte sit resultat i højttalerne, mens hun stadig sad i sadlen.

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og Unee B. skubbede lige akkurat Patrik Kittel af podiepladsen. Foto: ridehesten.com/Jytte Lemkow

Daniel Bachmann syvende med over 80%
Den danske Blue Hors-berider Daniel Bachmann Andersen var mere end tilfreds med sin nye kür med høj sværhedsgrad, som blev belønnet med 80.432 %. Den danske duo endte på en syvendeplads.

– Jeg er rigtig glad. Der er stadig plads til forbedringer, og så har vi alligevel fået rigtig høje point, siger Daniel Bachmann Andersen efter at have overstået sit livs første World Cup-finale.
– Vi er lidt ukendte endnu. Mange dommere så mig den her weekend for første gang, og de skal også lige vide, hvor jeg ligger henne, og hvad jeg kan, siger den 27-årige berider.
Et ekstra skulderklap til avlshingsten Blue Hors Zack er, at han konkurrerede mod sin egen søn i finalen. Glock's Zonik med hollandske Edward Gal i sadlen blev nummer otte og førte dermed an i paraden ved præmieoverrækkelsen.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack. Foto: Jytte Lemkow

World Equestrian Games i kikkerten
Når Daniel og Zack er kommet tilbage til Blue Hors i Randbøl, skal den 14-årige hingst først have en periode med lidt ro, hvor Daniel Bachmann Andersen vil fokusere på stævnedeltagelse med de lidt yngre heste Blue Hors Zepter og Blue Hors Don Olymbrio. Derefter er næste mål DM, Aachen og forhåbentlig WEG i Tryon sammen med Zack, fortæller han.
– Ind til nu har mit store mål været at komme med i World Cup-finalen. Nu er det mål nået, og det er gået godt, så vil jeg fokusere på det næste. Jeg vil gøre det rigtig godt til DM, så jeg kan blive udtaget til Aachen og forhåbentlig også komme til WEG i Tryon.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen