Isabel fra Skovhuset blev ramt af lyn

27-05-2024 09:57

Nogle gange er naturens kræfter mere end vi er herre over. Det måtte en 38-årig stutteriejer sande søndag eftermiddag, da hun så en af hestene blive dræbt af et lynnedslag på folden

Copyright Ridehesten.com
Laura og den afdøde hoppe. Foto: Privat.

Laura Midtgård, der til dagligt driver Stutteri Rødstenskær med islandske heste, oplevede søndag eftermiddag enhver hesteejers mareridt. Hun så en af hestene blive dræbt af lynet, imens den stod på folden. Det skriver TV2. Laura har hele livet haft sin gang på et stutteri, men denne frygtelige situation, har hun aldrig oplevet før: – Jeg er da chokeret og utroligt ked af det, siger Laura Midtgård til TV Midtvest. 

Hvad der ellers skulle være en almindelig eftermiddag i stalden, viste sig at blive alt andet. Laura og tre veninder stod i stalden og kiggede ud på hestene, der nød eftermiddagen på folden, da hesten Isabel fra Skovhuset blev ramt af lynet. Hesten var én, Laura havde i træning. Laura fortæller til TV Midtvest, at hesten faldt om lige med det samme: – Vi kunne se, at lynet slog ned i hesten, og hun faldt om lige med det samme. 

Selvom hesten lå med udspilede øjne og en stiv krop, var de fire piger i tvivl om, hvorvidt det bare var en choktilstand fra hestens side. Heldigvis var én af de tilstedeværende dyrlæge, og efter chokket havde lagt sig en smule, vurderede de sammen, at det var bedst at aflive hesten på korrekt vis, for at sikrer sig, at den var helt død. Fremover vil Laura tage hestene ind ved tordenvejr, og håber ved at dele historien, at hun kan gøre andre hestefolk opmærksomme på risikoen ved heste på en fold, når der er uvejr. 

Kilde: TV2. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen