Efter ulykke: Hest i bedring

09-04-2014 14:09

- Det er mirakuløst, at han har det så godt. Indimellem kan jeg ikke forstå, at jeg stadig har en hest, siger Eva Bundgaard, der i forrige weekend havde en anden bilist til at køre op bag i hendes trailer. Nu er hendes hest hjemme fra dyrehospitalet og ser ud til at komme sig

Copyright Ridehesten.com
Tre dage efter ulykken: Rammstein er hjemme i sin stald igen.

Ridehesten.com skrev i sidste uge om Eva Bundgaard og hendes hest Rammstein, som var ude for en traikulykke på motorvejen. En bilist kørte op i enden på traileren, som væltede om på siden.

Nu en god uge senere er Eva Bundgaards hest hjemme fra Universitetshospitalet for store husdyr, og hun beskriver ham som "godt forslået". Straks efter ulykken blev der taget røntgenbilleder af både ben, ryg og nakke, og der var hverken bud eller alvorlige seneskader. Til gengæld havde den et par store sår på benene, som blev behandlet og forbundet, ligesom mankestykket var medtaget.

Efter to dage på hospitalet kom Rammstein hjem igen med dessin om, at den ikke måtte skridte mere end et til to minutter hver dag.  Nu er den oppe på ti minutter, og det går fremad. 

Psykisk har Rammstein været anderledes end normalt.

- De første dage havde han et helt andet blik. Han stod og spejdede ud i det fjerne - hvor der ellers ikke var noget at se efter - på en måde, som han ellers ikke gør. Han kan heller ikke lide høje lyde, specielt når de kommer bagfra. De første dage fik han et chock, hvis en bildør smækkede. Men det er generelt en hest med en utrolig god psyke, og han er ved at være sig selv igen, siger Eva Bundgaard.

Det virker indtil videre ikke til, at Rammstein i forhold til trailerkørsel er alvorligt mærket af ulykken. Hesten var ganske vist ikke helt sig selv, da den uden problemer blev transporteret fra ulykkesstedet i en trailer, men også turen hjem fra dyrehospitalet -. som foregik i en to-hestes lastbil - gik fint, og den gik lige op.

Ulykken har dog ikke helt sluppet taget i Eva Bundgaard selv.

- Det var en ualmindeligt rædselsfuld oplevelse. Det sidder stadig i én, og jeg kan ikke se mig selv køre med trailer igen, siger hun.

I næste nummer af Ridehesten kan du læse Eva Bundgaards beretning om ulykken og hendes efterfølgende overvejelser. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen