I weekenden afholdes DRF og Agria Ponyklub Kursus

27-09-2024 16:38

Et helt nyt initiativ fra Dansk Ride Forbund og Agria Dyreforsikring skal styrke sammenholdet og fællesskabet i ponysporten på tværs af discipliner. Initiativet hedder Ponyklub Kursus, og i denne weekend afholdes det sidste af slagsen for i år

Copyright Ridehesten.com
I denne weekend afholdes det sidste DRF og Agria Ponyklub Kursus. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Tidligere på sommeren annoncerede Dansk Ride Forbund, at de i samarbejde med Agria Dyreforsikring, er kommet med et nyt tilbud til ponyryttere i alderen 10-16 år. Det tilbud kaldes DRF og Agria Ponyklub Kursus. Kurset har til formål at styrke sammenholdet og fællesskabet i ponysporten på tværs af discipliner, samtidig med at deltagerne får en unik oplevelse med undervisning af nogle af landets dygtige spring- og dressurryttere. 

Ud af mere end 250 gode ansøgere, fandt DRF og Agria de 100 heldige deltagere til dette års to ponykurser, hvor en oplevelse for livet sammen med gode venner og deres ponyer ventede dem. I udvælgelsen blev der lagt vægt på, at der blev valgt 100 deltagere, der ikke før havde deltaget i camps arrangeret af Agria og DRF, for at kunne give så mange børn og unge som muligt en unik oplevelse. 

Kurset er et 2-dages spring- og dressurkursus for ponyryttere i alderen 10-16 år, som gerne vil være en del af et fællesskab, der elsker ponyer. Ponyklubben giver foruden fællesskab og faglig undervisning også adgang til eksklusive tilbud og unikt ponyindhold. Arrangørerne har særligt haft fokus på fællesskab, udvikling og gode oplevelser. Anne Silfwander, Klub- og Sportschef hos DRF, fortalte følgende om initiativet på DRF's hjemmeside:

Hos DRF er vi utroligt glade for, at vi i samarbejde med Agria Dyreforsikring, kan give ponyryttere på alle niveauer, en unik oplevelse med fokus på udvikling og sammenhold. I DRF ønsker vi at sætte fokus på vigtigheden af fællesskab og sammenhold i ridesporten. Derfor glædet det os at kunne skabe rammerne for en hel weekend med nye, jævnaldrende bekendtskaber for ponyrytterne, samtidig med at vi kan give dem oplevelsen af at få undervisning af nogle af landets dygtigste i sporten

Copyright Ridehesten.com
Anne Silfwander, Klub- og Sportschef hos DRF. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Kurset blev delt op i to landsdele, nemlig øst eller vest. Den østlige del af kurset har allerede været afholdt hos Sportsrideklubben i Bernstorffsparken fra den 31. august til den 1. september, hvor dressurundervisningen blev varetaget af OL-reserve, Nadja Aaboe Sloth, mens det unge talent, Maria Nørregaard Langhoff, stod for springundervisningen. Kurset var en stor succes, og nu venter der altså de resterende ponyryttere i den vestlige del en uforglemmelig weekend.

Ponyrytterne i den vestlige del, kan se frem til en weekend med undervisning i særklasse, ligesom i den østlige del. Her bliver det nemlig dressurrytter Anna Kasprzak, der blandt andet har vundet UVM for 7-års heste i 2023, der står for dressurundervisningen, mens springundervisningen varetages af berider Maria Bjørnkjær Asferg, der har redet til og med 145 cm i springning. Kurset afholdes i denne weekend på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg i Mårslet. 

Du kan læse meget mere om DRF og Agria Ponyklub Kursus her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen