– Dalera er noget helt særligt

09-04-2023 14:28

Annika Knudsen Lorentsen

Årets World Cup-vinder i dressur, tyske Jessica von Bredow-Werndl, har et helt særligt forhold til hesten TSF Dalera BB, som har hjulpet hende til det ene store resultat efter det andet

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB ved World Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Richard Juilliart
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tyske Jessica von Bredow-Werndl og den 16-årige hoppe TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk har opnået så mange store ting sammen. De har vundet OL-guld for hold og individuelt, de har vundet EM-guld for hold og individuelt og de har vundet holdguld ved VM. Sidste år vandt i World Cup-finalen i Leipzig, og i går gentog de successen ved den netop overståede finale i Omaha. 

– Det er altid en udfordring at gentage en succes, men alt lykkedes, og jeg er meget taknemmelig for det. Det betyder meget, at jeg har kunne få lov at ride så fantastisk en hoppe, for hun er noget helt særligt. 

Otte år og et tæt bånd
Det er ikke svært at se, at Jessica og Dalera har et helt særligt bånd, for når de rider ind i arenaen, gør Dalera sit allerbedste for at gøre præcis hvad Jessica beder hende om. 

– Hun kaster altid sit hjerte ind i arenaen for mig, og hun gør det 200 procent. Jeg kan ikke være mere glad, stolt og taknemmelig. Jeg fik hende for 8 år siden, hvor Beatrice stolede på mig med hende. Det var ikke fra første sekund, at vi fik dette bånd, men jo mere tid vi brugte sammen, jo tættere blev vi, forklarer Jessica og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl ved World Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Richard Juilliart

– Jeg mærkede hendes store talent for piaffe og passage tidlig, men det tog 1,5 år før vi havde styr på seriechangementerne. Jo mere tid vi brugte sammen, jo tættere blev vores venskab, og det er noget helt særligt at bruge tid med hende. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Når Jessica er afsted til store mesterskabsstævner med Dalera, så bliver der brugt så meget tid med hoppen som overhovedet muligt. 

– Jeg nød hvert minut med hende i Omaha, og det var også derfor jeg eksempelvis ikke tog på sightseeing, for jeg ville hellere bruge tid med hende. Det er noget, som jeg ved, at hun sætter pris på, og det samme gør jeg. Det føles som om, at vi er soulmates, og det er en meget særligt partnerskab vi har. Jeg elsker hver gang, at jeg får lov at konkurrere med hende, men jeg nyder en galop igennem skoven måske endnu mere. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB ved World Cup-finalen 2023. Foto: FEI/Richard Juilliart

Et uendeligt arbejde på at blive bedre
Det er ikke uden hårdt arbejde og et øje for detaljen, at Jessica er nået hertil hvor hun er i dag. Hun bruger nemlig meget tid på at udfordre sig selv og arbejde på at blive bedre. 

– Jeg udfordrer altid mig selv, og der er altid noget, som jeg vil gøre bedre i mine ridt. Der går aldrig længe før jeg sidder og analyserer mine ridt. Det gør jeg for altid at forsøge at blive bedre, og det vil nok tage mig hele mit liv, slutter den tyske toprytter. 

Læs mere om World Cup-finalen her.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev