Nanna 2’er i World Cup-finalen!

08-04-2023 04:14

Annika Knudsen Lorentsen

Nanna Skodborg Merrald leverede en fantastisk præstation og red til 87,146 procent med Blue Hors Zepter i World Cup kür-finalen, og dermed sikrede hun sig en andenplads i den endelige stilling 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en særdeles spændende World Cup-finale i dressur i Omaha, hvor dagens kür bød på flere toppræstationer. 

Til start i finalen var danske Nanna Skodborg Merrald, som red på banen som allersidste rytter i sadlen på Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/Wolkentanz II. Sammen leverede den forholdsvist nye ekvipage en særdeles stærk præstation, og Nanna red efter hvert eneste point i sadlen på den røde vallak, og han kvitterede med at levere et tårnhøjt niveau. Flowet i ekvipagens program var beundringsværdigt, og sammen blev de bedre og bedre ridtet igennem.

Dommerne var ovenud tilfredse med den danske præstation, og det blev til en stensikker andenplads med 87,146 procent og personlig rekord i ekvipagens tredje kür sammen. En af dommerne var endda helt oppe at give den danske ekvipage over 89 procent i dag. 

Nanna og Zepter red deres første start sammen tilbage i starten af 2023, og på rekordtid har de udviklet sig til dette tårnhøje niveau, hvor kun den regerende olympiske mester og sidste års World Cup-vinder i dag kunne slå den danske ekvipage.

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB. Foto: FEI

Mere end 90 procent til Jessica 
Sejren gik igen i år til tyske Jessica von Bredow-Werndl med hendes hoppe TSF Dalera BB e. Easy Game/Handryk. Den tyske ekvipage opnåede i år hele 90,482 procent efter et program, hvor de leverede den ene imponerende øvelse efter den anden. Sejren er den anden World Cup-titel i karrieren for ekvipagen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Wow. Det er fantastisk. Jeg er taknemmelig, særligt for den fantastiske hoppe jeg kunne danse med. Det er svært at finde ord for mine følelser. Sammenspillet vi har sammen. Det jeg får lov at opleve, er ikke normalt. Jeg er så så taknemmelig for dette specielle bånd, fortæller Jessica von Bredow-Werndl i et rørende interview. 

Tredjepladsen blev ligeledes tysk, og her var det ingen ringere end Isabell Werth med DSP Quantaz e. Quaterback/ Hohenstein. Isabell har intet mindre end 24 World Cup-finaler på CV’et, og fem gange har hun stået øverst på podiet. Denne var dog den første i sadlen på DSP Quantaz, og sammen opnåede de 85,761 procent. 

De tre dygtige dressurkvinder der besatte dagens podie fik fejret deres flotte præstationer med et brag af en præmieoverrækkelse og et sandt champagnebad. 

I alt var 13 ekvipager til start i den endelige finale, da der desværre har været et par ekvipager der har måtte melde fra undervejs. Oprindeligt var 15 ekvipager tilmeldt årets finale. En framelding var en realitet for blandt andet den danskavlede hest Tørveslettens Titanium RS2 e. Totilas/ Stedinger, som skulle have været til start med sin hollandske rytter Marieke van der Putten, men desværre måtte trække sig inden dagens kür.

Finalens dommerhold bestod af Leif Törnblad, Katarina Wüst, Jean-Michel Roudier, Janet Lee Foy, Maarten van der Heijden, Magnus Ringmark og Stephen Clarke. 

Resultat fra finalen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner