Karen Rohde 3'er i 5-års finale

15-07-2023 11:37

Annika Knudsen Lorentsen

Flere danske ryttere gjorde det godt i årets Folksam 5-års finale ved Falsterbo Horse Show, og Karen Møller Rohde sikrede sig tredjepladsen med den danskavlede Fiorina Ask

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fiorina Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Fem danske ekvipager havde kvalificeret sig til årets 5-års finale ved Falsterbo Horse Show, og de tre af dem red sig i dag i den afgørende omspringning, hvor det skulle vise sig at være svært at ride fejlfrit. 

Det lykkedes kun to ud af de 13 i omspringningen, og det var begge svenske ryttere, som dermed besatte de to bedste placeringer. Sejren gik til Sandra Skytt med HBJ Viva La Thunder e. Crusader Ice/ Verdi, mens Annie Svensson med Happy Socks e. Crusader Ice/ Heartbeat tog andenpladsen. 

Karen Rohde hurtigste rytter
Det blev danske Karen Møller Rohde der leverede dagens hurtigste omspringningsridt, men da hun desværre fik et enkelt nedslag i sadlen på en ellers velspringende Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago (opdr. Stutteri Ask), blev det ikke til dansk sejr, men derimod en meget flot tredjeplads. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fiorina Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Vi havde set, at den første dansker havde fået et nedslag i kombinationen, da hun kom lidt for hurtigt ind, så det ville jeg gerne undgå, og derfor kom jeg til at afvente lidt for meget, og fik i stedet bagkanten. Men jeg vidste, at hun var hurtigt, så jeg fortsætte planen, da jeg også vidste, at der kun var to fejlfrie indtil da, forklarer Karen og fortsætter: 

– Det er virkelig fedt at være her, særligt fordi der er en god atmosfære. Samtidig er det rigtig godt for os, da vi ikke kan ride 125 cm med de 5-års derhjemme, så det er en måde hvor vi kan forberede os lidt på højden frem mod UVM, som er målet for os. 

Fiorina Ask er trukket på hoppen Feline Ask, som selv har haft stor succes i sporten, og hun er fjerde generation fra denne stamme på Stutteri Ask. Hun er ikke til salg, da hun allerede indgår i avlen på stutteriet, som venter tre føl efter hende via embryotransfer næste år. 

Copyright Ridehesten.com
Anni Pape med Babette Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Næstbedste dansker i klassen i dag blev Anni Pape med Babette Ask e. Bøgegårdens Apollo/ Clarimo, som red med fire fejl i dagens omspringning. 

Mie Mundberg havde desværre tre nedslag i dagens omspringning med Une Touche de Kannan e. Untouchable/ Kannan (opdr. Ann Hoffmann), men havde lige Karen og Anni sikret sig en plads i omspringningen efter en flot fejlfri hovedrunde.

Start- og resultatlister fra stævnet 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing