Hvorfor kandar?

03-09-2014 06:59

At ride på kandar er en kunst som kræver træning og korrekt tilpasset udstyr, og så skal man huske at et bid er aldrig hårdere ved hesten en den hånd, som holder i tøjlen

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

Kandaren er en hjælp til, at rytteren kan anvende finere og lettere hjælpere, så den vigtigste forudsætning for at kunne ride med kandar er, at man har en korrekt opstilling, og at man er i fuldstændig balance med hesten, og kan sidde afslappet i sadlen.

Det danner grundlaget for, at rytteren kan anvende sin tøjlehjælp uafhængigt af sine øvrige hjælpere, som er sædet og schenklerne.

Når man rider med kandar skal man kunne administrere ikke blot én men to tøjler, og være i en sådan balance og ride med et sådant overblik, at man kan løsne stangtøjlen og stramme bridonen og omvendt uafhængigt af hinanden.

Derfor er ridning med kandar også forbeholdt mere erfarne ryttere, og absolut ikke en optømning for den ufølsomme rytter.

Magasinet Ridehesten har talt med berider Hasse Hoffmann, som også er forfatter til bestselleren ’Dressur med hjerte og forstand’, om kandaren, hvordan den anvendes korrekt og hvorfor man overhovedet rider med kandar, og du kan læse hele artiklen i magasinet Ridehestens septembernummer.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens septembernummer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner