Hvordan får jeg teori ind i min rideskole?

13-05-2020 12:40

Marie Helene Rigård Rohleder

Teoriundervisning er kedeligt, forældrene betaler kun for, at børnene skal ride... Forhindringer der nok af, når det kommer til, hvorfor meget af undervisningen på en rideskole foregår til hest.
Helle Knudsen fra Den Hele Ekvipage mener, at i en rideskole skal man lære om HELE hesten og ikke kun ridning

Copyright Ridehesten.com
Helle Knudsen da hun holdt foredrag om sin rideskole til hingstekåring 2020. Foto: Ridehesten.com/ Nichlas Stilling Sandahl
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis man ikke kan læse og skrive, så går man i skole for at lære det. Hvis man ikke kan ride, så starter man i en rideskole. 
Ordet "skole" tager Helle Knudsen fra Den Hele Ekvipage Horse Center på Djursland meget alvorligt. De sidste fire år har hun drevet en privat rideskole, hvor de har cirka 55 elever, otte elevheste og to faste undervisere, og alt undervisning foregår udendørs. 

– Eleverne skal lære HVORFOR og ikke kun hvordan. Samtidig med at de lærer at ride korrekt, skal de også få en forståelse for indlæringsteori, hestens biomekanik og adfærd. Det handler om hele hesten og ikke kun ridningen, fastslår Helle Knudsen. 

Se videoen her, hvor Helle Knudsen forklarer, hvordan hun implenterer teoriundervisning i sin rideskole på en måde, så eleverne stadig føler, at de får en masse hest mellem hænderne: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– At ride er ingen sag – men at forstå heste kræver indsigt og er nødvendigt for at øge sikkerheden. Derfor er teori, jordarbejde og håndtering ligeså vigtigt som selve ridningen. En typisk ridelektion består af teori og ridning eller jordarbejde og ridning, siger Helle Knudsen. 

Teoriundervisning kan eksempelvis handle om, hvor hestens forskellige kropsdele sidder henne, hvordan man kan se om hesten er tilpas, sur eller måske har ondt, hvordan en sadel og hovedtøj er bygget op og meget mere. 

Copyright Ridehesten.com
Billede af elever fra Helles rideskole som lærer om hestens kropsprog. foto: Den hele ekvipage

Til Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 holdt Helle Knudsen et foredrag under Ridehestens foredragsrække "Udvid din horisont med Ridehesten".
Foredraget handlede om, hvordan hun driver en rideskole med høj hestevelfærd, alsidig undervisning og en økonomi, som hænger sammen. For det er ikke bare sådan lige, som de fleste rideskoler nok kan nikke genkendende til. 

Se flere videoer med Ridehestens foredragsholdere fra Herning på vores YouTube-kanal her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen