Hvad hjælper det, at høet er vådt?

08-01-2017 07:18

Det er snart længe siden det ”kom på mode” at vande hestens hø inden fodring for at mindske støvgener, men hvad er det ellers godt for og hvad med ulemper?

Copyright Ridehesten.com
På folden, hvor der er en frisk luftgennemstrømning, minimeres evt. støvgener ved høet helt naturligt
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tørt hø og især hø hængt op i hønet kan udsætte hesten for støvgener. Ligger høet i bunden af boksen, løfter hesten ofte hovedet og kommer derved væk fra evt. støv, mens støveksponeringen ofte er mere konstant, når høet er hævet fra gulvhøjde. Af både praktiske og økonomiske årsager foretrækker mange dog at benytte hønet, og heldigvis findes der en relativt let løsning på støvproblemet.

Skylles høet med vand, skylles en del af støvpartiklerne bort eller binder sig til resten gennem fugten. For mange hesteejere er vanding af høet en fast del af den daglige rutine, for enten at forebygge eller lempe diverse luftvejslidelser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Senere har man dog fundet ud af, at vandingen af høet har flere fordele, fx for heste med insulinresistens, men samtidig har forskningen også vist, at træerne ikke vokser ind i himlen, for høet skal vandes korrekt og fx langvarig iblødsætning kan have flere uønskede virkninger.

Vil du læse mere og resten af artikel om vandning af hø? Så find januar nummeret fra 2014 frem, deri kan artiklen læses på side 70. 
Ligger du ikke inde med bladet, kan artikelen findes i vores online magasin hvor man kan finde artikler helt tilbage fra 2006. Læs mere HER 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen