Husk rengøring af din trailer

20-03-2023 06:30

Annika Knudsen Lorentsen

Mange hestefolk kører rigtig meget med trailer, og det er faktisk mere vigtigt, end man måske lige regner med at holde traileren ren og sikre en god ventilation. Det er det, blandt andet fordi, man på den måde minimerer risikoen for eventuelle luftvejslidelser

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Trailerkørsel i en beskidt og fugtig trailer kan give luftvejsproblemer hos hestene, hvis ikke man tager de rigtige forholdsregler. Derfor får I her nogle tips til rengøring og vedligehold af traileren.

Ventilation
Dårlig ventilation øger ammoniakkoncentrationen. Ved at åbne vinduerne og eventuelle luftspjæld på traileren, kan man regulere ventilationen. Kør aldrig med ventilationen helt lukket. Er der eksempelvis varmt udenfor, bør man sikre, at der er øget ventilation i traileren, så hesten ikke får det for varmt. Er du i tvivl om hvorvidt det er forsvarligt at køre med et vindue eller en ventilation åben, så kan trailerfabrikanterne altid være behjælpelige med at guide dig i hvordan en god ventilationskanal virker.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rengøring
Sørg for at vedligeholde og rengøre din trailer efter hver køretur. Først og fremmest, så forlænger du trailerens levetid, men det giver også et bedre klima. En grundig vask af traileren af og til, er desuden vigtigt, specielt fordi hestens gødning efterlader syre. Hvis traileren har en løs gummimåtte er det vigtigt at tage den ud for en grundig rengøring og derefter sikre, at alt er helt tørt, inden den bliver lagt ind i traileren igen. 

Vedligehold og sikkerhedstjek
Der er mange ting man selv kan vedligeholde ved traileren. Man kan eksempelvis holde trailerens gummilister smurte med silikone, og man kan sørge for, at traileren er ren og tør. Men der er også ting, man bør få tjekket på en kyndigt værksted en gang imellem. Det gælder eksempelvis bremserne, som bør tjekkes jævnligt. Påløbsbremsen skal desuden smøres jævnligt, og husk at tjekke lygterne på traileren, så du altid køre forsvarligt med alt lys på traileren.

I juli-udgaven af magasinet Ridehesten 2020 kan man læse meget mere om trailere og blandt om hvordan man forlænger levetiden på dem.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing