Husk frisk vand til hestene

25-05-2023 06:35

Annika Knudsen Lorentsen

Sommervarmen er over os, og hestene drikker måske mere end de plejer. Det er altid vigtigt, at hesten har frisk vand til rådighed, så husk at rengøre trugene på folden og fylde frisk vand i løbende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vand er noget af det vigtigste at huske, når det kommer til pasning af hestene, og det er vigtigt at sørge for, at hesten har vand til rådighed både på stald og på fold. 

Jo varmere det er, jo mere vil din hest drikke, men din hest har selvfølgelig også brug for vand, når vejret er mindre varmt. En hest drikker normalt et sted mellem 20 og 30 liter vand i døgnet, og denne mængde øges for de fleste heste, når der er varmt. 

Det er vigtigt, at du husker, at vandet skal være rent, og særligt i varme perioder, kan der hurtigt komme alger i vandet. Derfor bør man altid fylde nyt vand til hestene regelmæssigt, og rengøre trugene med jævne mellemrum.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dehydrering
En hest kan dehydrere, og hvis det sker, vil den typisk svede, slingre og blive utilpas. Ved hedeslag kan nogle heste blive så dehydrerede, at de ikke vil indtage væske, og det er derfor vigtigt at holde øje med, at din hest indtager nok væske løbende. 

En hest har en kropstemperatur på op til 38,5 grader, men ved stærkt hedeslag kan den komme op på 41 grader, og det er meget alvorligt. Du kan altså måle din hests temperatur, hvis du har mistanke om hedeslag. 

En anden ting, der kan hjælpe din hest i varmen, er at sørge for, at hesten har adgang til skyggeområder på folden.

Læs mere om hestens væskebehov i maj-udgaven af magasinet Ridehesten 2019.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen