Hun er min helt- Hest guider ejer i sikkerhed igennem røgen fra Australske bushfires

08-01-2020 08:25

Merete Haahr

Nogle venner vil gå igennem ild og vand for hinanden, og det har den australske hest Charmer bogstaveligt talt gjort for sin ejer, da de blev fanget i de frygtelige skovbrande, der i øjeblikket hærger Australien. 

Copyright Ridehesten.com
Hesten Charmer ledte sin ejer Bec Winther sikkert gennem den brændende skov. Hun er en sand helt.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Bec Winter bor sammen med sin søn i en lille by 156 syd for Sydney. Da brandende nærmede sig fartruende nær, var familien tvunget til at blive evakueret. Sønnen og resten af familien kørte væk i bil, men for Bec var der ingen tvivl. Hun blev tilbage for at redde sin hest Charmer, en tidligere misrøgtet hest. Hun kunne simpelthen ikke forlade den, og der var ingen anden udvej end at følges ad.
Med rystende hænder sadlede hun hesten op. Luften var tyk af røg, og Bec blev så desorienteret at hun ikke kunne finde vejen til stranden. Hun vidste ikke om de red mod ilden eller hvor de var på vej hen. 

Hun kunne mærke varmen, men hun vidste ikke om det var fra solen eller ilden. Hun stolede blindt på Charmer som på mirakuløs vis fandt en anden vej. Det var en meget skræmmende oplevelse, men Charmer ledte vejen så de begge kunne komme ud i sikkerhed. 

– Hun er min helt, fortæller Bec. Jeg er så stolt af hende! Det er første gang Charmer ikke blev skræmt af små dumme ting på vejen. Det var som om hun vidste at de måtte afsted. Foran os kunne vi se små kænguruer flygte desperat fra flammerne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bec fortalte, hvordan hun græd da de endelig kom i sikkerhed og hun gav Charmer et kæmpe kram. Charmer og jeg er uadskillelige og vi har et endnu stærkere bånd der binder os sammen, fortæller hun. Charmer er som en stor hund, en del af familien, og vi kunne ikke bare forlade hende, forsætter hun. 

De blev tilbudt græs og husly ved en pub som havde en græsplæne, hvor heste og andre dyr der var påvirket af ilden kunne søge tilflugt.

Da familien vente tilbage til deres hjem, så de at huset var blevet brændt op ad siderne, men det stod der stadig. Dog var hjemmet indeni blevet ransaget at tyve, tøj og mad lå spredt ud på gulvet, og alle værdigenstande var stjålet, selv sønnens nye cykel, som han lige havde fået til jul.  Der er desværre flere tyve der har lukreret på andre folks nød. På trods af de strabadser familien har været igennem, så føler hun sig heldig. Mange andre mennesker er langt værre stillet end os. Flere af husene i nabolaget var brændt ned, og vi har vores hus i behold fortæller hun. Vi vil gøre hvad vi kan for at hjælpe andre. 

Australien har usædvanlig kraftige skovbrande og et område større end Danmark er brændt ned. Mange dyr og fugle er omkommet i brandene. Frygtelige billeder af kænguruer der flygter en mur af flammer, eller redningsfolk finder de forkullede rester af tusindvis af koalaer. Mange landmænd som er flygtet vender tilbage for at se deres brændte land og døde dyr. 

Mere end en halvmilliard dyr er omkommet i flammerne, og man frygter at man endnu ikke har set toppen af de brande. Brandene påvirker hele miljøet og størrelsen af tabet vides endnu ikke.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen