Hollandsk banedesigner gæster DM

28-04-2022 13:57

Christine Krogh Frausing
Skribent

Den hollandske banedesigner, Quintin Maertens er med er på banen sammen med de danske under DM ved Absolute Horses, hvor 218 ekvipager var til start første dag

Copyright Ridehesten.com
Den hollandske banedesigner Quintin Maertens er under kyndig vejledning af Bo Bak Andersen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

250 heste er tilmeldt det 12. og sidste DM-stævne hos Andreas og Christian Schou fra Absolute Horses på Tågerup i Sommersted nær Kolding. På stævnets første dag onsdag, var der 218 starter fordelt på tre klasser, hvor det blev til rigtig mange fine fejlfrie runder.

Vejret var også fint – lidt blæsende, men solskin og først og fremmest tørvejr. 

På official-siden er der nyt: Den hollandske banedesigner Quintin Maertens er med på banen sammen med Christian Eilschou Holm, der også var banedesigner i fjor. Assisterende banedesigner er Rasmus Rise.

Det er Dansk Rideforbund, der udpeger officials til mesterskabsstævner, og en gang imellem indbyder man udenlandske officials, og det er altså sket her. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Quintin Maertens er en af dem, der skal være banedesigner til det kommende VM i Herning.

Derudover giver banedesigner, Bo Bak Andersen en hånd med på banen – inviteret af familien Schou. Han har været med i mange år ved Schou, så han skulle også med til det sidste. Overdommer er i år Bjarne Mørup.

Christian Schou i sadlen

Andreas Schou er næsten altid på banen i flere forskellige klasser, når Absolute Horses holder stævner, men det er efterhånden seks år siden Christian Schou har redet konkurrenceklasser. Men onsdag var han så i sadlen igen, hvor han startede hele tre heste i stævnets første klasse – Kolding Kommune LA1*. Det blev ikke til placeringer, men han var fejlfri på alle tre.

Copyright Ridehesten.com
Christian Schou i sadlen igen – her på Diacardo. Foto: Privat

Andreas Schou starter flere forskellige klasser, hvor den vigtigste er Orifarm DM for senior. Han har endnu ikke vundet på hjemmebane, så dette er sidste chance. Til start har han I Know og Independent, men der kan være hård konkurrence fra bl.a. Lars Nørgaard Pedersen, der kan score hattrick, hvis han for tredje år i træk vinder på Bøgegården Gladiola.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner