Hold hestens hud ren og blank

08-05-2016 14:10

I de gamle gemmer på Wiegaarden Media som huser Ridehesten, finder vi tit nostalgiske blade fra det der dengang hed Hippologisk-Tidskrift. Denne gang har vi fundet en bagside med tips til at holde hestens hud ren og blank 

Føler du dig i det nostalgiske hjørne? Så er det heldigt at vi på magasinet Ridehesten har gravet i arkiverne og fundet gamle blade frem fra gemmerne. 

Denne gang er det en bagside fra det som dengang hed Hippologisk-Tidsskrift, som er verdens ældste heste tidsskrift, nemlig helt tilbage fra 1888. Bagsiden stammer fra bladet fra den 15. august 1939, dengang hvor bladet udkom to gange om måneden. Bladet er senere hen blevet til det Ridehesten vi kender i dag, som udkommer hver måned, til glæde og gavn for læserne. 

Allerede dengang tænkte man meget over hvordan man kunne holde hestens hud ren og blank, noget som de fleste også går op i, i dag, ligesom at der bliver lavet striglekonkurrencer allerede for de helt små, rundt omkring på rideskolerne. Dengang var sprit, blandet op med vand, det foretrukne valg i følge spritfabrikkerne, mens det er noget anderledes i dag. 

Klik på linket nedenunder og læs en guide, som de danske spritfabrikker mente at man skulle bruge til at holde hestens hud ren og blank. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner