Hvor skal hesten parkeres?

10-05-2020 17:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Ridehestens fotograf, udgiver, elektriker, flødebolle-pusher, bygherre, røde-bukse-indehaver, hattemand, landmand, kvægavler, hesteavler, hundeejer, segway-kører, lastbilchauffør, udlejer, rødvinsdrikkende, rodehoved,  iværksætter, hobrogenser og altid iderige Jørgen Bak Rasmussen startede sin karriere med at ride rundt og fotografere. Problemet var bare at finde en parkeringsplads til hesten 

Copyright Ridehesten.com
Den ridende fotograf til Hobro dyrskue i 1989.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I slutningen af 1980'erne og star 1990'erne red der en mand rundt i Hobro og omegn med sort hat, overskæg, et par kameraer dinglende over begge skuldre altid klar med et par friske bemærkninger i ærmet. 

Fotograf og udgiver af Ridehesten, Jørgen Bak Rasmussen, startede karrieren som blandt andet ridende fotograf. På sine mange islandske hest red han rundt og fotograferede for Hobro avis og Nordjyske Stiftstidende i 1980-90'erne. 

Men det evigt tilbagevendende problem var, hvor han skulle parkere den islandske hest, når det var tid til at skyde et par billeder til avisen? 

Vi har været i arkiverne og fundet en lille artikel fra Jyllands-Posten fra den 19. maj 1990, hvor Jørgen poserer med hest og kæmpe "mobiltelefon" på 3 kg. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

(Tryk på linket i boksen "Filer" i bunden og læs artiklen - her er den genoptrykt i Dansk Islandshesteforening). 

Ridehestens altid energifyldte chef havde sammen med sine islandske heste ikke de store udgifter til benzin, og det største problem var egentlig, hvordan han skulle få lavet et kørselsregnskab, som Skattevæsenet ville godkende? 

Dog opstod der også en anden bekymring på et af de mange ridt, hvor Jørgen skulle fotografere til et arrangement i Hobro centrum. Undervejs på rideturen tabte  hesten en sko, og Jørgen måtte bruge den bedste undskyldning for at komme for sent - "Min hest punkterede". 

Copyright Ridehesten.com
Her ses den "Punkterede" hest.

Se billedet her for at læse avisudklippet med den punkterede hest, hvor en falckredder trådte til og lagde sko på i kampens hede. 

Copyright Ridehesten.com
Avisudklip med den punkterede hest, som fik sko på af en falckredder.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner