Højt niveau i toppen af 7-års holdet

11-10-2019 09:56

For årgang 2012 har championatsfinalerne i dressur flere gange tidligere været et topopgør mellem to hingste. I dag trak D'Avie og Severo Jurado Lopez sig sejrrigt ud af kvalifikationen

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Susanne Baarup Christensen og Ole Hummelshøj har fra den tidligere morgenstund dømt 7-års klassens femten ekvipager, hvis præstationer Ole Hummelshøj har kommenteret i forbindelse med karaktergivningen efter hvert ridt.

Det er en årgang med en meget stærk top, ja faktisk verdens bedste, for de to hingste, der i dag blev nr. 1 og 2, er netop også guld- og sølvvinderne ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste, nemlig D'Avie og Hesselhøj Donkey Boy.

Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) har med sin faste rytter, berider Jan Møller Christensen, tre gange vundet Dansk Ride Forbunds championat for ungheste – som 4-, 5- og 6-års, og i år er ekvipagen med for fjerde gang. For sin glansgangart skridt blev Donkey belønnet med et glat 10-tal i dag og 9,4 for kapacitet. Ekvipagen sluttede på andenpladsen med 84,282.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og D'Avie. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den tyskavlede hingst D'Avie e. Don Juan de Hus/Londonderry har i lighed med Hesselhøj Donkey været UVM-finalist de sidste tre år, og de seneste to år med en verdensmesterskabstitel til følge. I dag leverede Helgstrand-ekvipagen et smukt ridt, hvor det blev til et 10-tal for galop og 9,6 for kapacitet. Det blev til en sikker sejr med 86,913.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og UNO Don Olympic. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Begge hingste havde et par småfejl i galopchangementerne, så der er noget at forbedre i finalen på søndag, hvor de ti bedste fra kvalifikationen i dag er startberettiget. Blandt finalisterne er endnu en dansk UVM-ekvipage, nemlig UNO Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/ Del Piero (opdr. Stutteri UNO), som Anna Zibrandtsen erhvervede som præmiehingst ved Dansk Varmblods Forårsauktion i Herning i 2015. I dag leverede ekvipagen et særdeles godt ridt, der med 80,125 rakte til en tredjeplads.

Resultat af klassen.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen