Højt niveau i toppen af 7-års holdet

11-10-2019 09:56

For årgang 2012 har championatsfinalerne i dressur flere gange tidligere været et topopgør mellem to hingste. I dag trak D'Avie og Severo Jurado Lopez sig sejrrigt ud af kvalifikationen

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Susanne Baarup Christensen og Ole Hummelshøj har fra den tidligere morgenstund dømt 7-års klassens femten ekvipager, hvis præstationer Ole Hummelshøj har kommenteret i forbindelse med karaktergivningen efter hvert ridt.

Det er en årgang med en meget stærk top, ja faktisk verdens bedste, for de to hingste, der i dag blev nr. 1 og 2, er netop også guld- og sølvvinderne ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste, nemlig D'Avie og Hesselhøj Donkey Boy.

Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) har med sin faste rytter, berider Jan Møller Christensen, tre gange vundet Dansk Ride Forbunds championat for ungheste – som 4-, 5- og 6-års, og i år er ekvipagen med for fjerde gang. For sin glansgangart skridt blev Donkey belønnet med et glat 10-tal i dag og 9,4 for kapacitet. Ekvipagen sluttede på andenpladsen med 84,282.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og D'Avie. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den tyskavlede hingst D'Avie e. Don Juan de Hus/Londonderry har i lighed med Hesselhøj Donkey været UVM-finalist de sidste tre år, og de seneste to år med en verdensmesterskabstitel til følge. I dag leverede Helgstrand-ekvipagen et smukt ridt, hvor det blev til et 10-tal for galop og 9,6 for kapacitet. Det blev til en sikker sejr med 86,913.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og UNO Don Olympic. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Begge hingste havde et par småfejl i galopchangementerne, så der er noget at forbedre i finalen på søndag, hvor de ti bedste fra kvalifikationen i dag er startberettiget. Blandt finalisterne er endnu en dansk UVM-ekvipage, nemlig UNO Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/ Del Piero (opdr. Stutteri UNO), som Anna Zibrandtsen erhvervede som præmiehingst ved Dansk Varmblods Forårsauktion i Herning i 2015. I dag leverede ekvipagen et særdeles godt ridt, der med 80,125 rakte til en tredjeplads.

Resultat af klassen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen