Hingstekåringen er DV's stabile faktor

03-03-2014 13:31

Bodil Nyholm Sørensen

Avl

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Jan Pedersen, Arden, er Dansk Varmblods formand på 21. år. Han brænder fortsat for opgaven og begrunder sit engagement med en grundliggende brændende interesse for ridehesteavlen. Han fortæller, at hingstekåringen udgør en vigtig del af DV's økonomi
 

Copyright Ridehesten.com
Formand Jan Pedersen.

– Jeg finder det spændende og udfordrende at kunne være med til få forbundet igennem krisen på en god måde. Det er spændende at være med, hvor beslutningerne bliver truffet, og så giver det rigtig mange gode oplevelser. Hingstekåringen i Herning er en af dem.

– Hingstekåringen i Herning har stor profileringsmæssig betydning, og der er meget image forbundet med at lave verdens største hestestævne af sin art i Danmark. Hingstekåringen i Herning har vist sig at være den stabile faktor i Dansk Varmblod, da den ikke så konjunkturbestemt. Derfor er den blevet en større og større del af forbundets økonomi og bidrog sidste år med et nettooverskud på 1,3 mio dk.

– Antallet af fødte føl er faldet med 50% på fem år, og det har været belastende for forbundets økonomi, da det betyder, at færre heste går igennem bedømmelsessystemet. Til gengæld vil det vise sig, at blive et kæmpe plus for den enkelte avler, for vi er på vej ind i en situation med mangel på rideheste. Markedsmekanismerne fungerer jo sådan, at når efterspørgslen er større end udbuddet, så stiger prisniveauet, og det vil avlerne komme til at nyde godt af.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen