Highligt til DM for ottende gang

14-06-2015 09:13

Britt Carlsen

Det er i år 8. gang at Broholms Highligt deltager i det danske seniormesterskab med Jim Rasmussen. Den 17-årige vallak ligger på en samlet 13. plads

Copyright Ridehesten.com
Jim Rasmussen og 17-årige Broholms Higlight.

Der er i år 12 gang vi samles i parken på Borholm Slot for at følge det danske seniormesterskab. Den smukke park danner en helt fantastisk ramme om mesterskabet, der inden dagens kürfinale føres af vinderen fra 2013: Anna Kasprzak og Donnperignon. Ser man på startlisten over de 15 finalister møder øjet en velkendt ekvipage, Jim Rasmussen og DV-vallakken Broholm's Highlight e. Midt-West Ibi-Light født i 1998 hos Trine Sconnings og Bent Andersen på Fyn. Parret DM-debuterede i 2007, men inden da havde Highlight også imponeret som vinder af 5-års championatet om som finalist ved UVM i Verden. Det har gennem hele hesten karriere været Jim, der har stået for hestens uddannelse, og det er fortsat opdrætterne som ejer ham.

I år er det ottende gang Broholm's Highlight deltager i mesterskabet. Han er nu 17 år men på det nærmeste i sit livs form efter en karriere som også har omfattet internationale starter, sejre og placeringer. I dag bruger Jim det meste af den daglige træning på at motionere og løsgøre Highlight samt holde ham motiveret og glad for arbejdet. 
I samåd med ejerne er det besluttet, at Highlight skal fortsætte i sporten så længe han er fit og herefter skal han hjem til Trine og Bent for tilbringe sit otium på folden. 

- Der har gennem årene være mange bud, og store bud på Highlight, men Trine og Bent har valgt at beholde ham og få de oplevelser som det også giver at have en hest der går internationalt, fortæller Jim og det er han naturligvis meget taknemmelig for, det har også været hans chance. Samtidig har ejernes beslutning også bevirket, at han har haft ro til at give Highligt den rette grunduddannelse i et roligt tempo. Det har været medvirkende til at Broholm's Highligt er mesterskabets ældste hest. 

Det danske mesterskab begynder kl. 14.30 og Jim Rasmussen rider på banen som klassens 6. rytter kl. 15.20. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen