Hesteverdenen raser over Daka

08-03-2016 13:59

Vi har tidligere skrevet om problematikken med den dyre afhentning af afdøde heste. Nu er vreden imod Dakas overpriser igen kommet i fokus  

Copyright Ridehesten.com

Det er ingen hemmelighed for mange hesteejere, at det er dyrt at få afhentet sin hest af Daka. Og der er kun Daka at ty til, når ens hest eller pony skal afhentes til destruktion. Daka har nemlig opkøbt alle sine konkurrenter, og er nu Danmarks eneste af sin slags. Det betyder, at der er monopolagtige tilstande, hvilket derfor også har gjort det muligt for Daka uden problemer at kunne fordoble prisen på afhentningen af en død hest. 

Daka selv forklarer til TV2 Nord, at de forhøjede priser kommer, fordi slutproduktet biodiesel ikke giver de samme penge, som det tidligere har gjort. For at forklare prisforskellen på at få afhentet en hest i forhold til en ko af samme vægt og størrelse, forklarer Daka, at det er dyrere for dem, idet hesteejerne er engangskunder og ofte mere krævende end landmændende. Daka skal tage større hensyn og være mere diskrete, når de skal afhente en død hest. Det kræver ekstra fleksibilitet fra Dakas side at skulle tilpasse sig hesteejernes krav om diskretion overfor bl.a. børn. 

Med den fordoblede pris på at få hesten afhentet, frygter bl.a. dyrlæge Helle Dalsgaard fra Hestehospitalet Himmerland, at flere hesteejere vælger en ulovlig løsning og graver hesten ned frem for at få den destureret.  

Kilde: TV2 Nord

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen