Svimlende priser for døde heste

10-02-2016 12:07

Hesteejere betaler i dyre domme til firmaet Daka, hvis man skal have afhentet sin hest efter aflivning. Denne problematik har skabt ’røre i andedammen’ hos flere

Copyright Ridehesten.com

Der har i en periode været en løbende debat, særligt på Facebook, hvor prisen på afhentning af en hest efter aflivning har været under stærk kritik. Daka som er det selskab i Danmark, der afhenter døde dyr, tager en sum på hele 1900 kroner for en død hest. Sammenlignet med prisen på en ko som ligger på ’bare’ 700 kroner, er dette en voldsom forskel.

Det er nu endt ud i, at Karina Due fra Dansk Folkeparti har taget teten i egen hånd og bedt Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen om at forholde sig til Dakas monopolagtige forhold. Dette ’monopol’ er blandt andet med til at påvirke prisen på en afhentning, så den er blevet fordoblet, det gælder sågar også en lille pony på under én meter i stang.

Det er derfor også blevet mere og mere populært at aflevere sine heste til zoologiske haver de senere år. Det er blandt andet pga. den dyre og nærmest uoverskuelige pris hos Daka.

Dyrlægerne Nørhald, der ligger i nærheden af Randers, opfordrede i efteråret 2015 til, at hestefolk gik ind i debatten, og Nørhald selv rettede bl.a. henvendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at pointere problematikken med Daka. De fik svar tilbage, at der ikke ville blive anvendt ressourcer på at undersøge sagen nærmere.

Kilde: Fritidsmarkedet

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen