Heste kan også efter de 30 år

24-04-2010 07:38

Maja Golles

Anni Johnsen fejrede i marts måned 30 års fødselsdag for en af sine heste. Derudover har hun bl.a. også en på 21 og 23. Opskriften på et langt og lykkeligt hesteliv har hun ikke. Men hun har nogle gode bud på, hvordan flere heste kan opnå et længere hesteliv
Copyright Ridehesten.com
Thor nyder en tid på fold sammen med sin 21-årige halvsøster, Pinta e. May Sherif. - Han har ingen ryg- og lårmuskler, men han er den, der kommer med det største vrinsk, når man åbner boksdøren, fortæller ejeren Anni. (Foto: Ridehesten.com)

- Det drejer sig ikke mindst om hesteejerens indstilling, fortæller Anni Johnsen og uddyber: - Flere ser desværre på hestene som en ting eller et midlertidigt redskab. Fungerer det ikke optimalt, skifter man det bare ud. Det er en rigtig kedelig tendens, slår hun fast. Selv har hun lige fejret 30-års fødselsdag for den ene af sine varmblodsheste. - Forsikringspenge kan for nogle være lokkende, når hesten skranter eller bliver gammel. Der hersker i visse kredse en “brug og smid væk-mentalitet”, og den skal vi altså væk fra, opfordrer hun. Anni red selv Thor til, og som 10-årig blev han spændt for vogn. Indtil sit 28. leveår er han blevet brugt som både ride- og kørehest, og den dag i dag er han stadig god for en lille skridttur, hvis der kommer børn på besøg. - En hests velbefindende afhænger i høj grad af, at den bliver brugt – men ikke misbrugt, fortæller Anni. Læs mere om Annis gamle varmblodshest Thor og hendes øvrige betragninger over det at have hest i Ridehestens kommende maj-nummer.

I Ridehestens majnummer kan man læse at "Heste kan også blive gamle"

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen