Hest død i forbindelse med optagelse til film

27-01-2022 19:21

Christine Krogh Frausing
Skribent

En filmproducent har været nødsaget til at gå ud og give en undskyldning, efter en hest er død i forbindelse med filmoptagelser

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En filmproducent har været nødt til at gå ud og give en officiel undskyldning, efter en hest er død i forbindelse med en filmoptagelse, skriver Horse & Hound i en artikel. Filmoptagelserne foregik i november, hvor en hest skulle gallopere igennem en skov. På optagelserne, der kun er delt af Korea Animal Rights Advocates, ser man at en hest pludseligt falder hesten meget tungt. På videoen kan et reb, eller en sele, tydeligt ses fastgjort på hesten og hen på et træ.

– Det er meget svært at filme et fald fra en hest. Hestens sikkerhed er fundamental, men vi skal også tage skuespilleren, og filmholdets sikkerhed i betragtning, fortæller KBS. Grundet dette har produktionsselskabet brugt flere dage på at forberede sig til optagelsen, for at kunne undgå eventuelle ulykker.

På trods af de forberedelser de havde gjort sig skete der altså en ulykke hvor skuespilleren blev slynget af hesten og hesten ramte hårdt ned i jorden. Hesten rejste sig selv efter ulykken, og blev tjekket for ydre skader. Da seerne så optagelsen, var der flere der udtrykte bekymring for hesten, og den blev herefter undersøgt for indre skader. En uge efter døde hesten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

KBS siger at de tager den "uheldige hændelse" meget alvorligt. 

– Vi undskylder over for vores seerne at vi ikke havde forhindret denne ulykke, og at vi forårsagde denne ulykkelige hændelse. 

KBS har senere erkendt, at der er et problem med måden de filmer fald fra hest på. Selskabet har lovet at finde en ny måde at filme fald på, for at undgå en lignende hændelse. Derudover har de lovet at tale med eksperter, for at optimere måden hvorpå de filmer med både dyr og børn.

Kilde: Horse & Hound

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen