Hallundbæk toer i UVM-kvalifikation

29-09-2023 13:40

De danske ryttere leverede et fantastisk resultat i klassen for 8-års heste ved UVM: en andenplads til Emil Hallundbæk og tre danskere fejlfrie

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og Calgrafi DWB. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag har der været afviklet anden kvalifikation for 8-års heste ved WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy som afvikles i Holland fra 28. september - 1. oktober 2023.
Banen var både stor og teknisk, som Emil Hallundbæk understreger, så var det noget af en udfordring for både ryttere og heste i dag, men hans hest Calgrafi DWB e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Cajus (opdr. Peder Frederiksen) sprang helt upåvirket og i stort tempo. Faktisk kom Emil i mål i tiden 69,57 sekunder og han holdt føringen lige indtil næstsidste rytter, gårsdagen vinder fra ISH, som kappede knap 4 sekunder af tiden.
Hun sprang virkelig fantastisk på en rigtig stor bane. Hun er en rigtig sportshest, og hun har let ved at springe fra naturens side, fortæller Emil Hallundbæk, som kun har redet hoppen i 3 måneder. 

Tre fejlfrie ridt
Dansk Varmblods-rytterne i klassen var særdeles stærkt ridende, det spåede holdleder Bo K. Møller også i aftes, da han til Dansk Varmblods YouTube kanal varslede flere nulrunder i dag. Adam Sparlund Olesen med Untouchable Olympic e. Untouchable/ A'Khan Z (opdr. Schou Absolute Horses) var ligeledes fejlfri i en tid, som bragte parret ind på femtepladsen. Vi talte med Simone Hansen Scherff, efter hun havde gået bane til morgen, og det interview kan ses på Dansk Varmblods Facebook-side:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun så frem til dagens klasse og mente, hun og Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II (opdr. Else og Nis Ravn) var klar til at løse opgaven i dag, og det holdt stik. Parret var fejlfri.Det samme så ud til at blive tilfældet for Jacob Theodor Schmidt med Syvhøjegårds Unforgettable S DWB e. Untouchable/ Cassini I (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz) – den imponerende skimmel var ikke i nærheden af bommene, men på den sidste, store oxer ramte hingsten forkanten (som så mange andre i klassen) og bommen trillede ud af holderne.

Dansk Varmblod blev nr. 6 i gårsdagens kvalifikation, mens klassen blev vundet af KWPN foran ISH og SF. 

/Varmblod.dk

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen