Godt nyt for pensionerede politiheste

13-11-2015 13:50

Dansk Folkeparti og de Konservative vil forsøge at få genindført de ridende betjente i de igangværende politiforhandlinger. Hvis det styrker politiet, er Socialdemokraterne også med

Copyright Ridehesten.com
Ridende politibetjente ses her ved Hubertus-jagten i 2011 - måske kan de snart opleves igen

”Politiheste skaber tryghed. Og i meget tumultariske situationer flytter folk sig altså, når sådan en hest kommer. Det kan eksempelvis være i forbindelse med fodboldkampe. Der giver politiheste-betjentene et solidt overblik,” siger de Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen (K) til BT. Selvom det ser ud til, at det vil koste i omegnen af 9 millioner kroner at genindføre politihestene, der har været på pension siden 2012 er Søren Pape Poulsen stadig positiv.  

Det var under den socialdemokratiske justitsminister Morten Bødskov, at politihestene blev sløjfet efter at have været tilbage i gaderne i knap 15 år. Men Socialdemokraterne er altså ikke afvisende over for at genindføre de ridende betjente, selv om de stod i spidsen for at nedlægge dem. ”Det, der er udgangspunktet for os, det er fagligheden - hvordan vi styrker dansk politi bedst muligt. Vores tilgang beror på politiets vurdering af, hvad der er nødvendigt,” siger Trine Bramsen (S).

Politihestens Venner har siden nedlæggelsen i 2012 arbejdet på at få politihestene tilbage i de Københavnske gader. På deres hjemmeside kan du læse mere om foreningen, og deres arbejde for at få politihestene tilbage på gaderne.  

Kilde: BT 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen