Regeringen vil af med politihestene

14-11-2020 21:49

Et udkast fra regeringen til en ny politiaftale viser, at det ridende politi skal nedlægges igen. Regeringen har ikke noget imod politihestene, men de vil gerne have politiet tættere på folket - og så ligger der en stor besparelse i planen

Copyright Ridehesten.com
Politiheste på job i Dyrehaven ved den årlige hubertusjagt. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan snart høre fortiden til - igen - med danske politibetjente til hest, for i et nyt udkast til en politiaftale lægger regeringen op til at nedlægge rytterisektionen og dermed spare 31 millioner kroner fra 2021-2024, skriver DR.dk.

Det var Dansk Folkeparti, som fik politiets rytterisektion genetableret for tre år siden, men de er ikke de eneste, der synes, at det er en meget dårlig idé at afskaffe dem, for også Politiforbundet har givet udtryk for, at det er meget overraskede over at høre om udkastet til den ny politiaftale, som de ikke bifalder.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Støtteforening til det ridende politi, Politihestens Venner, kalder det et kæmpe nederlag og er bekymret ved udsigten. Formand for Politihestens Venner, Per Thuesen, udtaler til DR, at politikerne tilsyneladende ikke har forstået værdien af det ridende politi. Han mener desuden, at 4-6 ryttere til hest ved en demonstration kan gøre det ud for 20 betjente, som så kan bruges andre steder.

Det har været ressourcekrævende at anskaffe og træne politihestene, men i stedet for at se på, hvor det beredne politi kan gøre en forskel, lægger regeringen nu op til at udfase politihestene igen.

facebooksiden Politihestens Venner kan man se organisationens pressemeddelelse, der giver et godt indblik i situationen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen