Fuldt hus hos Helgstrand Dressage

13-04-2013 18:28

Rikke Larsen

Der var fyldt til bristepunktet da Helgstrand Dressage og Støvring Hingstedepot i dag afholdte åbent hus med fremvisning af hingste og indvielse af den nye stald og ridehal

Der var lang kø for at komme ind på parkeringspladsen ved Helgstrand Dressage, og der var besøgende fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Frankring, Spanien, Rusland, Italien m.fl. Aldrig før har der været så mange til åbent hus hos Helgstrand, og Andreas nævnte da også muligheden for, at man næste år må overveje at afholde det over to dage.

Det var en flot kollektion af talentfulde hingste der blev fremvist i ridehallen, og der var mange unghingste med interessant afstamning. Der blev vist hingste kåret i både DV og Oldenborg. Fløjhingsten fra Holland, den 3-årige Franklin e. Ampere/Ferro blev også fremvist under rytter. Den 8-årige oldenborghingste Findus B. e. Figaro/Tiberias viste også, at den er godt på vej i de sværere dressurøvelser med Betina Jæger Jensen.

Ejerne af Uno Donna Unique og Sezean, Arlette Jasper-Kohl og Edwin Kohl havde også taget den lange tur til Uggerhalne, og modtog en takketale og hyldest fra publikum. Andreas takkede ægteparret for deres gode samarbejde, og mulighed for fortsat at ride den talentfulde hingst, som han omtalte som verdens bedste og mest talentfulde 4-årige hest. To føl af hingstens første årgang blev fremvist, og begge var særdeles højtstillede og smarte typer, som lover godt for hingstens avlskarriere.

Til slut fik publikum mulighed for at nyde synet at en ny dansk topekvipage, Andreas Helgstrand og Akeem Foldager. For tre uger siden overtog Andreas hesten efter Joachim Thomsen, men allerede nu kan man se, at det er et godt makkerpar. Han fortalte da også, at han hver dag glæder sig til at komme ud og ride på Akeem, der har talent for alle de svære øvelser. Målet er nu at bliver udtaget til bruttolandsholdet.

Efter fremvisningen af hestene var det tid til indvielse af den nye stald og ridehal, der nåede at blive klar i sidste øjeblik før dagens arrangement. Inden indvielsen takkede Andreas Ole Vagner og Svend Aage Christiansen, der står bag det flotte byggeri. Ole Vagner fortalte samtidig, at han fra starten troede på Andreas, og at det var Andreas selv, som har skabt og opbygget dette fantastiske sted. Der var trængsel for at se de nye lækre og lyse faciliteter, og i den nye ridehal afholdes der i aften rytterfest for alle interesserede.

Se video af Akeem Foldager via filen til højre.

Læs mere om hingstekollektionen på Helgstrand Dressage og Støvring Hingstedepot.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev