Frygt for asbest efter brand

28-03-2014 16:29

Fredag eftermiddag byder Gentofte Rideklub alle hestene velkommen tilbage, efter en voldsom brand onsdag aften nær kostede faciliteterne på Sportrideskolen. Kun staldene er dog klar til genindrykning - frygt for asbestforurening har nemlig lukket ridebanen og foldene.

Cirka 80 heste kan i eftermiddag flytte tibage til Sportsrideskolen i Gentofte, hvor Gentofte Rideklub har til huse. De måtte i al hast evakueres, da der onsdag udbrød brand i den nærliggende bradmintonhal. I mellemtiden har hestene - omkring 30 rideskoleheste og 50 privatheste - stået opstaldet både privat og på Charlottenlund travbane.

- Vi har kørt spidsrod rundt i byen for at fodre og muge ud, så det skal blive godt at komme tilbage, siger Klaus Harder, der er formand for Gentofte Rideklub.

En af de chauffører, som skal fragte hestene tilbage, er hestehandler Lars Frederiksen, som også under branden stillede op med en lastvogn. De kommer tilbage til en rideklub med et sprængte ruder, som ikke kunne klare varmen fra ilden, og folde og en udendørs ridebane, som er lukkede.

De udendørs arealer blev under branden nemlig overstrøet med aske og brandstykker, som indholdet af dem er endnu ikke kendt. Den nu nedbrændte badmintonhal havde nemlig asbest, og det er sammen med eternit temmelig uønsket på arealer, hvor der både færdes heste og mennesker.

- Men vi er optimistiske. Badmintonhallens tag var nemlig fri for asbest, og det forbedrer vores situation, siger Harder.

Brandstøvet bliver nu undersøgt for skadeligt indhold.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen