Foreløbig LGCT-ranking: Schou 12'er

07-07-2023 06:45

Annika Knudsen Lorentsen

Henover Longines Global Champions Tour-sæsonen samler rytterne point til den samlede rangliste, og efter de indtil nu afholdte runder, er Andreas Schou placeret som nr. 12

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved VM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere gange igennem foråret og starten af sommeren, har Andreas Schou gjort sig bemærket med topresultater ved Longines Global Champions Tour-stævner, hvor det flere gange er blevet til placering i Grand Prix, såvel som i den prestigefyldte holdturnering Global Champions League, hvor han repræsenterer holdet Istanbul Warriors

Det betyder, at Andreas har placeret sig flot på den samlede rangliste i Longines Global Champions Tour-sammenhænge, hvor der indtil nu er medtalt resultater tom. stævnet i Monte Carlo, Monaco. 

Mere præcist er Andreas placeret som nr. 12 med 111,5 point. I førerposition er hollandske Maikel van der Vleuten med hele 203 point. 

Når årets LGCT-stævner er ovre, med undtagelse af Prague Playoffs, afgøres det hvem der vinder den samlede rangliste, og til de 18 bedst placerede på listen, er der yderligere præmiepenge foruden dem, som de har vundet ved de enkelte stævner. Vinderen af listen modtager hele 294.500 euros. 

Copyright Ridehesten.com
Maikel van der Vleuten ved VM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Super Grand Prix og GCL Super Cup i Prag
Foruden prestigen i at blive flot placeret på den samlede rangliste, så har rytterne igennem sæsonen også mulighed for at sikre sig en plads ved LGCT Prague Playoffs. For at kunne deltage i Super Grand Prix ved dette stævne, skal man have vundet en Grand Prix ved en af de runder der er henover sæsonen. Er der en rytter, der vinder mere end en Grand Prix, vil det være andenpladsen fra den anden af de respektive runder, der overtager pladsen, som gives ved det stævne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er desuden mulighed for at deltage i Prague Playoffs i holdturneringen GCL Super Cup, som er åben for alle 16 hold i Global Champions League.

I Prag afholdes holdkonkurrencen med en kvartfinale, hvor de hold der i den samlede stilling er placeret fra 5. til 16. pladsen deltager. Herefter afholdes en semifinale, hvor de hold der er blevet placeret fra 1.-8. pladsen i kvartfinalen, samt de fire bedste hold fra den samlede stilling deltager. Til sidst afholdes finalen, hvor de seks bedste hold fra semifinalen deltager. 

Ved Prague Playoffs, kan holdene medtage 3-4 ryttere med i alt maksimalt seks heste, som kan deltage i konkurrencerne og skiftes undervejs. Andreas Schou er en del af Istanbul Warriors, som lige nu er placeret som nr. 9 i den samlede stilling. Medmindre holdet ved de kommende runder avancerer til en top-4 placering, vil holdet skulle deltage i kvartfinalen for at have chance for at ride sig til semifinalen ved Prague Playoffs. 

Læs mere om reglerne for LGCT.

Læs mere om reglerne for GCL.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen