Jeg vil fortsætte med at udvikle mig

02-05-2024 06:46

Mille Albinus Hjermitslev

Springrytter og -træner Martin Mose Knudsen har netop tilbragt fire måneder i Schweiz hos den nuværende europamester og tidligere olympiske mester, Steve Guerdat. Målet var ikke et gennembrud i udlandet, men at tage læring med sig hjem til Danmark. Han fortæller her om følelsen af at være gået i stå, balancen mellem karriere og familieliv samt sine drømme

Copyright Ridehesten.com
Martin Mose Knudsen. Foto: Ridehesten.com/Mille Albinus Hjermitslev

– Jeg føler ikke rigtigt, at jeg kommer videre lige nu. Jeg bliver nødt til at prøve noget nyt. Sådan sagde springrytter Martin Mose Knudsen til landstræner Bo K. Møller, der undrende havde ringet til rytteren med ordene: – Hvad laver du? Hvorfor rider du ikke stævner?

Knudsen var blevet indendørs danmarksmester i springning for seniorer tidligere på året, men stod med følelsen af, at hvis han skulle blive ved med at udvikle sig som rytter, så var det tid til at kigge mod udlandet.

En hestefamilie
Martin kommer fra en familie, der altid har haft heste, og hans to søskende har ligeledes været konkurrenceryttere. Det var derfor naturligt, at interessen for heste også opstod hos Martin. Det skete dog først, da han var mellem 10 og 12 år gammel, men herefter tog det fart, og hobbyen blev til en profession. På vejen kom mange gode heste til, blandt andet Volstrups Cash e. Casillas 2/Churcill, der ejes af Stutteri Volstrup, og i dag også er en populær avlshingst. Det var denne hest, der gjorde Martin til en del af det danske seniorlandshold og førte ham til 3-stjernet nationsspringning. Det samme gjorde Martins Ci Beau Ask e. Ci Ci Senjor/Lambrusco Ask, der ejes af Holger Poulsen, som han også blev indendørs danmarksmester på i 2023.

Familien og de to søskende, der ikke fortsatte som konkurrenceryttere, er en stor del af Martins succes og har støttet ham på vejen. Det gjaldt også, da Martin besluttede, at han skulle leve af ridning og startede sin trænings- og konkurrencestald. Det blev på forældrenes gård i Stouby nær Vejle, hvor Martins heste også står i dag. Samtidig underviser han på Hemstok Østergård ved Skanderborg, hvor kæresten Caroline Schaarup-Kjærs familie bor.

På hestens præmisser
Martin Mose Knudsen har kun været få uger tilbage i Danmark, da vi taler med ham på forældrenes ejendom. Han har været i Schweiz i fire måneder ved den schweiziske toprytter Steve Guerdat, der er nummer tre på verdensranglisten, regerende europamester, tre gange World Cup-vinder og tidligere olympisk mester... 

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten maj 2024 s. 10-15. Udover abonnement kan magasinet også købes enkeltvis via vores webshop.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner