Franklin er tilbage hos Helgstrand

30-05-2024 11:21
Avl

Nu er der gode nyheder, hvis du har kigget efter muligheden for et afkom efter Franklin. Han er nemlig tilbage i Danmark igen, hvor han vil være tilgængelig til avl ved Hingstestationen hos Helgstrand fra den 3. juni. 

Copyright Ridehesten.com
Franklin under tidligere rytter, Betina Jæger. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den meget populære 14-årige avls- og Grand Prix hingst Franklin e. Ampère/ Ferro er atter vendt tilbage til Danmark, meddeler Helgstrand Dressage på deres Facebook. I 2023 flyttede hingsten til Tyskland hos Patrick Kittel i hans Outstanding Stables, hvor han blev redet af den svenske Grand Prix-rytter, Malin Wahlkamp-Nilsson, der red Franklin i sin første Grand Prix i juni 2023, hvor parret opnåede 72,3%. 

Franklin var som 3-års fløjhingst i det hollandske KWPN, blev sidenhen kåret i Dansk Varmblod og har blandt andet gået DRF-championatsfinale for 4-års med Andreas Helgstrand og UVM-finale som 5-års med Severo Jurado López i sadlen. 

Copyright Ridehesten.com
Franklin og Severo Jurado López til UVM-finalen som 5-års. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Avlsmæssigt har Franklin gjort sig yderst bemærket med en lang række fremtrædende føl, der har gjort ham yderst populær hos hoppeejerne. Hans afkom har vundet adskillige følskuetitler og har indbragt store pengesummer på danske og udenlandske følauktioner. Franklin er i Dansk Varmblod far til avlsgodkendte hingste og guldmedaljehopper, og så er han ligeledes far til den succesfulde DV-hest Kjærholm's Fendi e. Franklin/ Diamond, der går under tyske Sönke Rothenberger. Derudover er han også far til Helgstrands avlshingst Feinstein e. Franklin/ Rock Forever, som i 2023 blev toer ved Pavo og DRF's Championatsfinale for 4-års dressurheste med Anne-Mette Strandby i sadlen. 

Helgstrand meddeler, at efterspørgslen på Franklin er blevet større efter hans flotte resultater, og derfor flytter han nu tilbage til Hingstestationen hos Helgstrand i Danmark, og bliver dermed igen tilgængelig for avl fra den 3. juni. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner