Malin: Sikke en hest Franklin er

18-11-2023 09:37

Trine Askjær-Jørgensen

Tidligere på året flyttede avlshingsten Franklin til Patrik Kittels stald i Tyskland, hvor han bliver redet af Malin Wahlkamp-Nilsson. I juni gik Franklin sin første Grand Prix, og den anden dag lagde Malin video på Instagram af, hvordan det går med hingsten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Først på året flyttede den tidligere KWPN-fløjhingst og i Danmark meget kendte avlshingst, Franklin e. Ampère/ Ferro, til Tyskland for at blive redet af den svenske Grand Prix-rytter, Malin Wahlkamp-Nilsson, der arbejder hos ligeledes svenske Patrik Kittel, som er bosiddende og driver forretningen Outstanding Stables sammen med sin hustru, australske Lyndal Oatley, i den westphalske by Nottuln.

Helgstrand Dressage har sat hingsten i ridning hos svenske Malin, og parret sås første gang sammen på stævnebanerne i marts, hvor de red sig til en andenplads i Intermediaire II med 72,3%. I juni debuterede parret så i Grand Prix ligeledes med 72,3%.

Avl og sport
13-årige Franklin var som 3-års fløjhingst i hollandske KWPN, blev sidenhen kåret i Dansk Varmblod og har bl.a. gået DRF-championatsfinale for 4-års med Andreas Helgstrand og UVM-finale som 5-års under Severo Jurado López.

I avlen har Franklin, der er ejet af Helgstrand Dressage, gjort sig stærkt bemærket med en lang række fremtrædende føl, der har gjort ham meget benyttet af hoppeejerne. Hans afkom har vundet adskillige følskuetitler og har i særdeleshed indbragt store summer på danske og udenlandske følauktioner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Franklin er i Dansk Varmblod også far til avlsgodkendte hingste og guldmedaljehopper, og så er han far til Sönke Rothenbergers DV-hest Kjærholm's Fendi e. Franklin/ Diamond (opdr. Danish Derby Horse Shows Aps), som lige nu brager frem på de internationale stævnebaner.

Selv har Franklin været redet af bl.a. Emma Ahlberg, Andreas Helgstrand, Severo Jurado Lopez, Kenneth Damgaard og Betina Jæger Jensen, inden han rykkede ned til Malin Wahlkamp-Nilsson.

Se i opslaget her, hvordan det går med ham:

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen