Fra ingenting til landsholdshest

03-06-2023 09:09

Trine Askjær-Jørgensen

Det var tilfældigheder, der bragte Josephine Rathje Facius og Stand Proud sammen. Den unge dressurrytter var ikke ligefrem solgt på hoppen, for ”Hun var jo plettet”. Parret viste sig dog at være et fremragende match og har taget turen hele vejen fra ”ingenting” til landsholdet for U21

Copyright Ridehesten.com
Josephine Rathje Facius og Stand Proud. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Josephine Rathje Facius har altid haft store ambitioner og drømt om at blive til noget indenfor ridesporten. Hun kommer ikke fra en hestefamilie, men opbakningen har altid været kæmpestor fra hele familien.

Som lille tog Josephines bedstefar hende tit med på Højris Rideklub, den lokale rideskole i Ikast, hvor bedsteforældrene boede. I en alder af seks år begyndte hun at ride, og efter nogle år med hyggeridning på rideskolehold flyttede Josephine til Herning Rideklub, hvor det efter kort tid blev tid til at opgradere til egen pony.

I syvende klasse startede Josephine på Sønderagerskolen i Herning, som var under Team Danmark med fokus på elitesport: – Der blev jeg klar over, at jeg virkelig gerne ville ridesporten. Nu skulle jeg sætte mig mål og virkelig dedikere mig til sporten. Jeg var så forelsket i det og ville det bare så gerne, siger hun og fortsætter: – Men der var også pres på fra skolen om, at man havde noget at ride på og en plan. Det var måske netop det, der gjorde, at jeg faktisk fandt og kom i gang med en hest.

Fandt Plet ved et tilfælde
Da Josephine var blevet for gammel til at ride pony, blev den sat i ridning hos en ung rytter, og det var helt tilfældigt igennem denne rytters familie, at Josephine fandt ”Plet”, som hoppen Stand Proud bliver kaldt i daglig tale.

– Vi blev inviteret på boller og kaffe hos familien og kom så til at snakke om, at jeg manglede noget at ride på. Pigens mor fortalte, at hun havde set et opslag fra en avler, som hun viste mig. Jeg tænkte ”Ej, glem det!...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten juni 2023 s. 10-16

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev