EM: Springpigernes første runde

01-08-2014 08:59

Trods polemik før stævnestart er EM for ponyer i Irland nu også i gang med springningen. Landsholdet har sprunget første omgang, og to ligger til at komme i finalen

Copyright Ridehesten.com
Clara Hallundbæk og hendes irske pony Saorsie e. Cult Hero xx fik fire fejl i første runde ved EM i Irland.

Dagens kvalifikation blev redet efter en metode A, hvor det gælder om at være hurtigst med færrest fejl. Der skulle rides 350 m/min, hvilket er et højt tempo for ponyerne, og den 12 forhindringer lange bane med både dobbeltspring og trekombination målte 130 cm.

Benedikte Rie Truelsen med Strattonstown Nearly Gone og Clara Hallundbæk med Saorsie fik bare 4 fejl på den svære bane, og ligger samlet henholdsvis nummer 15 og 26 ud af de 52 ekvipager. 

Anne Kristine Truelsen med Bel Air sluttede med 16 fejl, mens Cecilie Topp med Feivel In The Sky desværre udgik efter to stop på henholdsvis spring nummer 3 og 4. 

Freja Sidal Mortensen med Klooster’s Showmann li fik en bom og et stop i alt 11 fejl. Freja er vores femte ekvipage, og tæller ikke med på holdet.

Polemik før stævnestart
I søndags, under en uge før stævnestart, valgte arrangørerne at ændre i proportionerne således, at holdet allerede skulle sættes onsdag og klassen i dag torsdag talt således også med i holdkonkurrencen. Tidligere år har landstræneren kunne se formen an hos de fem ekvipager, der er afsted, i torsdagens klasse, og sætte holdet derefter.

Det skabte noget polemik før stævnestart og alle landes Chef d’equips skulle mødes. Alle Chef d’equips skulle være enige for, at proportionerne kunne komme tilbage i oprindelig form, men Belgien og Tyskland var imod, og holdet måtte sættes allerede onsdag, fortæller Landstræner Lars Terkildsen. 

Intet at udsætte på arrangementet
Landstræner Lars Terkildsen kunne godt have ønsket sig en bedre start, men der er en ny dag i morgen, hvor rytterne bliver udfordret på en 135 cm høj bane i to runder. Om faciliteterne og dagens bane, siger Lars Terkildsen: 

- Det er den flotteste bane, vi længe har redet på, og det er de lækreste faciliteter - Irland er et smukt land. Det er en fantastisk bund, og der er intet at udsætte på arrangementet overhovedet. Kæmpe opvarmning, det er virkelig i orden. Der er perfekt temperatur og sværhedsgraden på dagens bane var passende – lige som den skulle være, siger han. 

Der er resultatlister her.


Kilde: DRF

Info

Stilling individuelt

15. plads Clara Hallundbæk - Saorsie: 4 fejl
26. plads Benedikte Rie Truelsen - Strattonstown Nearly Gone: 4 fejl
36. plads Freja Sidal Mortensen - Klooster's Showmann: 11 fejl
44. plads Anne Kristine Truelsen - Bel Air: 16 fejl
Cecilie Topp - Feivel In The Sky: Udgået

Stilling for hold

1. plads Irland 0 fejl
2. plads Frankrig 0 fejl
3. plads Tyskland 4 fejl
4. plads England 4 fejl
5. plads Schweiz 8 fejl
6. plads Holland 13 fejl
7. plads Belgien 17 fejl
8. plads Italien 21 fejl
9. plads Danmark 24 fejl
10. plads Norge 46 fejl
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen