Fra hest til verdensstjerne

03-12-2015 10:13

Kontrol over hestens krop er yderst vigtig, når man går i gang med at arbejde målrettet med sidebevægelser i både skridt, trav og galop 

Copyright Ridehesten.com

Som rytter kontrollere du hestens krop og bagpart med dine schenkler. Kontrollen over skuldre, hoved og hals kontrolleres af rytterens kontakt via tøjlen. Således balanceres hestens krop og vægt mellem tøjle og schenkler – en forbindelse der er meget nem at bryde. Prinsesse Nathalie giver gode råd til opretholdelse af den gode forbindelse og balance mellem hest og rytter. Ifølge Prinsessen er det vigtigt, at man holder hænderne på hver sin side af mankestykket, idet man bryder balancen, når hænderne fx kommer på den forkerte side af mankestykket.

Når arbejdet med sidebevægelser indledes, begynder Prinsesse Nathalie altid med at lære den unge hest versade op ad langsiden. De fleste vil nok starte med at lære unghesten schenkelvigning, men her har Prinsessen erfaret noget ganske andet. I versaden opnås det lettere at hesten viger fra schenklen og gå frem til den udvendige tøjle.

Flere gode råd og tips til at blive bedre til kontrollen af sin hest og det begynde arbejde med sidebevægelser kan læses i bogen ”Digby – fra hest til verdensstjerne”. 

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen