Fra hest til verdensstjerne

27-11-2015 07:25

Heste skal tilrides med omtanke og hensyn, to vigtige elementer der er afgørende for en succesfuld proces fra rå og uprøvet til tæmmet og imødekommende – det sidstnævnte opnås kun med den rette håndtering 

Copyright Ridehesten.com

Prinsesse Nathalie der, sammen med sin Grand Prix-vallak Digby er kendt og respekteret af alle herhjemme i Danmark, har en fornuftig og målrettet tilgang til det med at håndtere og tilride en unghest. Hun har faste principper, der alle bidrager til en tilridning, der tager hensyn til hver enkelt hest, og hvor der er ’tænkt’ over processen inden arbejdet startes.

For at lave en Grand Prix-hest har Prinsesse Nathalie altså allerede en nøje plan for den fornuftige fremgangsmetode. Målet er at opnå en unghest, der er fremme for schenklen, let i hånden og som bruger sin hals som balancestang. Det er afgørende, at unghesten har lyst til at få lov at lære og bruge sig korrekt, det er derfor vigtigt at ’læse’ hesten og ikke gøre tilridningen til et problem.

Prinsesse Nathalies egen opskrift på den succesfulde tilridning der giver hesten den respekt og omtanke den fortjener, beskrives nøje i bogen ”Digby – Fra hest til verdensstjerne”.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing