Forurenet foder årsag til doping

20-03-2024 07:02

FEI har truffet afgørelse i en opsigtsvækkende dopingsag. Forurenet foder skulle være årsagen til den positive dopingprøve

Copyright Ridehesten.com
Rotter havde angiveligt haft adgang til den dopede hests foder, og på den måde var stoffet Warfarin blevet overført til hesten. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Ramussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI har nu slået fast, at forurenet foder var årsagen til en positiv dopingtest hos hesten Kenlock Cadillac e. Camero/ Centus. Hesten blev redet af den australske rytter Rebekah Italiano, der i maj sidste år deltog i det 4-stjernet militarystævne i Australien

Til stævnet testede hesten positiv i dopingkontrollen, hvor stoffet Warfarin blev fundet hos hesten. Warfarin er på listen over FEI's forbudte stoffer. Det førte til en midlertidig suspendering af både hesten og rytteren. 

Efterfølgende blev stoffet undersøgt, og det blev her fastslået, at kilden til det forbudte stof skyldtes en forurening af hestens foder pga. rotter. Hesten har altså angiveligt været i kontakt med stoffet, fordi rotter har haft adgang til hestens foder og på den måde forurenet med Warfarin. Warfarin er nemlig et stof, der ofte bruges som rottegift. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI fastslår derfor, at det ikke har været atletens hensigt at give hesten doping. Afgørelse af dopingdommen blev dermed, at "atleten ikke bar betydeligt ansvar" for bruddet på antidopingreglerne. 

Rebekah Italiano modtog derfor en mildere straf for regelbruddet, end hvis der havde været tale om et aktivt forsøg på doping. 

Straffen indebar en sanktion fra stævnedeltagelse i to måneder fra stævnet, hvilket Rebekah Italiano dermed har udstået. Derudover blev hun pålagt at betale en bøde på 3000 schweiziske francs samt at betale omkostningerne for undersøgelsen. Hendes resultater fra stævnet blev desuden diskvalificeret. 

Kilde: FEI

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen