Folkefest i Dyrehaven

06-11-2022 18:32

Maria Lerche Mortensen

Som altid indtog ryttere klædt i rødt Dyrehaven her første søndag i november. Og for særligt en familie bliver det en søndag, der nok aldrig bliver glemt!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kl. 10.00 ved Peter Lieps hus gik starten for årets Hubertusjagt, der markerer slutningen på jagtsæsonen. Herefter vandrede det store publikum ud i Dyrehaven, for at følge rytterne, nogle gik mod Ulvedalene, andre mod sandskredet, og alle de berømte forhindringer første etape bød på. Under anden etape, samledes mange om Magasindammen, blandt andet for at se om nogen ryttere skulle være uheldige og få en svømmetur. Sådan blev det ikke i år, alle kom flot igennem!

 

Efter de ca 10 km og 32 forhindringer var tilbagelagt, samledes de kvalificerede ryttere for at ride opløbet. Først kom de to ræve, dernæst feltet, og publikum måtte holde spændingen indtil vinderen blev annonceret; Thomas Kledal på Arizona var hurtigst og kunne træde op på trappen og modtage Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys Ærespræmie. Sidste års nummer to, Ylva Winsborg og Dionysos gentog succesen igen i år, foran Rikke Lyngaa og Ikato, der blev nummer tre. Nummer fire blev Marian Bjugel-Thomsen med Milton. Næstsidst blev Frederik Fogh og Ibbermand.

Og så skulle man tro at Thomas Kledal og Rikke Lyngaa havde fået tid til at trække vejret, men nej. Deres 13-årige datter, Silja Lyngaa Kledal skulle for første gang ride ponyopløb. Også hun måtte en tur på trappen for at blive hyldet af publikum og Kronprinsesse Mary og prinsesse Josephine, for hun og ponyen Dumle krydsede målstregen som nummer to. Først over målstregen kom Caroline Andersen og Mitzi, der overtog ponyernes hubertuskæde fra sidste års vinder, Asta Lund. Nummer tre i ponyernes opløb blev det mest erfarne makkerpar Nicoline Langballe og Skovlys Leopold, der i alt har gennemført 31 jagter, heraf 11 i år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Herunder bringer vi et galleri af dagens højdepunkter: 

 

Du kan læse mere om Sportsrideklubbens Hubertusjagt på dette link

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner