Røde jakker indtog Dyrehaven

05-11-2023 17:18

Maria Lerche Mortensen

Den første søndag i november byder altid på en helt særlig stemning i Dyrehaven hvor Hubertusjagten afholdes. Til publikums skuffelse, var der ikke nogen, der røg i Magasindammen, men alligevel var der to, der ikke gik hjem med tørt tøj

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den traditionsfulde Hubertusjagt, der markerer afslutningen på jagtsæsonen, begyndte kl. 10.00 ved Peter Lieps hus. Da rytterne forsvandt ud i det efterårsklædte skovområde, diffunderede publikum ligeledes ud på ruten. På første etape er især Ulvedalene og Sandskredet altid meget populære blandt publikum. 

I alt skulle rytterne tilbagelægge 11 km og 32 forhindringer fordelt over to etaper. På anden etape er publikums fokus altid Magasindammen. Med det våde vejr den sidste tid, var der godt med vand i dammen og en del heste og ponyer var skeptiske. Til publikums skuffelse blev ingen af feltets ryttere våde, i år markerer dermed tredje år i træk uden afsidninger i Magasindammen. Men da ponyfeltet havde været forbi, sprang to mænd fra publikum frem og opførte deres egen jagt på kæpheste. Rytteren iført den flotte røde jakke jagtede ræven og det endte med at rytteren vandt rævehalen. De fik begge en god dukkert og publikum fik et godt grin. 

Til slut skulle spændingen udløses, hvem skulle vinde opløbet og kåres som vinder af hubertusjagten? 25 ekvipager havde igennem sæsonen kvalificeret sig til opløbet for hest. I år blev det ikke et tæt opløb, fra Eremitageslottet så det ud til at sejren på intet tidspunkt var i fare for Malene Møller og hesten Jan, der vandt overlegent.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Man fristes næsten til at kalde Ylva Winsborg den evige toer, de sidste tre år er det nemlig blevet til en andenplads for Ylva og hesten Dionysos. Det vidner om et flot og stabilt niveau, men mon ikke Ylva planlægger at komme helt til tops næste år. Tredjepladsen tog den femdobbelte hubertusvinder, Niels Goldschmidt sig af, i år med hesten Irish Diamond. Alder er ingen hindring for feltets ældste rytter Hans Peter Ubbe, trods 79 års livserfaring kunne han og Pippistrella krydse målstregen som nummer fire. Næstsidst blev Anette Brøndum og Rubicon. 

For ponyerne tog Laura Pyndt og skimlen Starlight sejren med et par ponylængders afstand til resten af feltet. Vega Gross Hausager og Candy krydsede mållinjen som nummer to og Floria Mølbak Sønderris og Firelight snuppede tredjepladsen. Næstsidst blev Anja Pihl Sørensen og Lucas. 

Læs mere om Hubertusjagten her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen