Føl med et "special touch"

01-08-2012 09:03

Maja Golles

Familien Gludsted fik sig noget af en overraskelse, da de 9. maj fik føl efter Romanov. Føllet havde nemlig et helt særligt og uventet aftegn

Trods en "helt almindelig" afstamning med DH-hoppen Tatila til mor og Blue Hors Romanov til far blev hoppeføllet med det sigende navn "Special Touch" født med et helt særligt aftegn ved halen. Der gik faktisk lidt tid, før ejerne opdagede det, og de blev meget overraskede, for det var ikke lige et aftegn, de havde forventet at se. Føllet er helt lys ved haleroden og i det øverste stykke af halen. – Jeg synes faktisk, at det er en rigtig fin hale, der giver hende lidt ekstra charme, så jeg ser kun positivt på det specielle aftegn, forklarer Maria Gludsted og fortæller videre, at “Special Touch” kan kendes langt fra, når Maria kommer hjem fra ridetur. – Jeg synes, det er rigtig sjovt med den hale, og jeg kan godt lide det specielle ved at have en lidt unik hest; de behøver ikke alle være ens, slår hun fast. Læs mere om føllet, om DV's avlskonsulents vurdering af aftegnet ved evt. fremtidig avl og om farvespecialt hos heste, Anne Phaff Ussings forslag til, hvorfor sådan et aftegn kan være opstået hos Special Touch - altsammen i Ridehestens augustnummer, som netop er på gaden!

Info

Har du også et føl med helt særlige kendetegn?
Ridehesten vil gerne se flere billeder af føl med sjove og atypiske aftegn. Send et billede i høj opløsning til mg@wiegaarden.dk sammen med en lille beskrivelse. Ved at indsende billedet (som du selv skal have rettighederne til), giver du os lov til at bruge det i Ridehestens magasin og online medier.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen