Flot præstation på første holddag

12-08-2022 17:23

Trine Askjær-Jørgensen

Som den eneste, danske rytter skulle Katrine Kristensen i dag i ilden på førstedagen af holdkonkurrencen i paradressur – med en overlegen præstation er det danske hold kommet rigtig godt fra land

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag skulle første del af holdkonkurrencen ved VM i paradressur stå på BB Horse Arena i Herning, og her havde Danmark grad II-rytter Katrine Kristensen til start kl. 15.21

Sammen med Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn), som Katrine kun har redet et halvt års tid, red hun i onsdags en guldmedalje hjem. Således kunne hun allerede på førstedagen af VM i paradressur kalde sig verdensmester i grad II.

Her til eftermiddag var det så spændende at se, om det relativt nye partnerskab, Quater og Katrine, kunne holde det høje niveau. Som Katrine selv sagde til Ridehesten, så vil hun jo også gerne vise, at hun virkelig er værdig til guldmedaljen og til at komme med i kürfinalen, der finder sted på søndag.

Men holde det høje niveau må man sige, at de virkelig kunne i dag, og endda mere til, for i dag har de redet til en endnu højere score, end de gjorde i onsdag.

– For dælen hvor gik den godt i dag; det var en endnu bedre tur end i onsdags. Vi ville gerne have styr på nogle småting i dag, og det lykkedes bare virkelig godt. Han stod endnu bedre i fronten og var bare så fin. Så er det jo bare fedt, at procenten også afspejler det, sagde Katrine og fortsatte:

– Det er helt vildt varmt i dag, og den bliver bare ved med at arbejde derinde. Det er jo ikke, fordi vi har kendt hinanden så længe, så jeg er bare vildt glad og stolt over den.

Det blev til hele 77,176% for det flotte, harmoniske program, og dermed solid føring med næsten 2% ned til andenpladsens Pepo Puch fra Østrig – og den føring holdt hele vejen hjem, så det blev til en flot sejr i grad II-klassen, som indgår i holdregnskabet og fungerer som kvalifikation til søndagens kür.

Copyright Ridehesten.com
Krammer til Quater, der gjorde det supergodt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Katrines resultat er det første af de fire danske rytteres på VM-holdet i paradressur. Holdet består udover hende af Nicole Johnsen (grad V), Tobias Thorning Jørgensen og Karla Dyhm Junge (begge grad III). Holdkonkurrencen afgøres i morgen aften, hvor præmieoverrækkelsen kommer til at finde sted inde på det store Stutteri Ask Stadium, så pararytterne rigtig kan hyldes. Det er de tre bedste resultater, der tæller.

– Holdkonkurrencen kan bare noget helt særligt, fordi vi kæmper sammen og er afhængige af hinanden for et godt resultat. Jeg er bare så glad for, at vi nu er kommet virkelig godt fra land her på førstedagen, og så bliver det vildt spændende at følge de andre i morgen og se, hvordan det ender, slutter Katrine.

Klassens resultat

Start- og resultatlister

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

Copyright Ridehesten.com
Katrine lagde ikke skjul på sin begejstring, da hun vandt guld i onsdags. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen