Floriscount kåret i Dansk Varmblod

14-03-2018 11:18
Avl

Den tyske dressurhingst Floriscount, der var tilmeldt Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning men blev frameldt pga. en skade, er blevet hjemmebesigtiget og -kåret

Copyright Ridehesten.com
Floriscount og Oliver Oehlrich på opvarmningsbanen i Verden 2014. Ekvipagen har haft international succes til og med Intermediaire I. I dag rides hingsten af opdrætteren og ejerens datter.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 13-årige Floriscount e. Florencio I/ Donnerhall, der er opdrættet af ejet af Clemens van Merveldt, er en populær avlshingst, og de senere år er hans popularitet steget i den danske dressurhesteavl.

Hans afkom Tophøjs Florentina og Tophøjs Ferrari har begge haft succes på Dansk Varmblods følauktioner - den første på Elitefølauktionen og den anden som et af de dyrste føl på Nordic Sales International sidste år. Ligeledes sidste år var to Floriscountdøtre med hel i front ved DRF's dressurchampionat på Blue Hors, nemlig Fräulein Hansemann og Flora, der begge var i finalen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Floriscount var tilmeldt Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning på vegne af den tyske ejer og den danske hingstestation Katrinelund, der vil forhandle hingsten i Danmark i lighed med Euro-Hingstesæd, der har forhandlet hingsten i flere sæsoner. 

Floriscount blev frameldt pga. en skade, men avlsledelsen har i mellemtiden besigtiget hingsten i Tyskland og har kåret den dels på baggrund af besigtigelsen og dels på baggrund af dens avlsmæssige præstationer. Derfor vil Floriscount optræde på oversigten over nykårede hingste i det kommende nummer af magasinet Ridehesten, hvor man vil kunne læse alt om hingstekåringen.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner