Flair Ask vinder Unghestechampionat

09-03-2024 21:06

Mille Albinus Hjermitslev

Et enkelt 10-tal og og fire 9-taller uddelte testrytter Andreas Schou i dag under Unghestechampionatet. Flair Ask blev kåret som den samlede vinder, mens Harmilly D fik den bedste bedømmelse i dag. Hør mere fra testrytteren her

Copyright Ridehesten.com
Flair Ask og Karen Møller Rhode til præmieoverrækkelsen, der fandt sted søndag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

De 10 bedste heste fra de to første afdelinger af Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat i springning skulle i dag rides under testrytter Andreas Schou. Hestene havde haft en hviledag i går, hvilket for mange af hestene havde gjort godt og givet dem god energi og overskud til dagens afgørende runde. Igen var hallen fyldt op af interesserede avls- spring- og hesteentusiaster, der nød synet af de imponerende unge heste, der blev flot fremvist. 

– Jeg er helt sikker på, at vi i dag har set heste, der har potentiale til at blive uddannet til Grand Prix-heste, fortæller Andreas Schou. Hør mere i videoen nedenfor. 

Flair Ask bliver samlet vinder
Sejren i Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat 2024 gik til Flair Ask e. Verdi/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), der til dagligt rides af Karen Møller Rhode. Flair Ask havde været suveræn i de to indledende runder, og fik af testrytteren 8,5 for ridelighed og 9 for kapacitet. 

Om Flair sagde Schou: – Der er ingen tvivl om, at det her er en virkelig spændende hest. En hest vi kommer til at se med Karen i større sport. Den lader sig ikke ride 100%, som jeg egentlig havde håbet på i dag - Karen har været utrolig dygtig til at vise den frem. 

10-tal i ridelighed
Der blev givet et enkelt 10-tal i Unghestechampionatet. Det gik til dagens vinder Harmilly D e. Harley VDL/ Diamant De Semilly (opdr. Liselotte Frederiksen), der også fik 8 for kapacitet. Harmilly, der har rytter Maria Hjort Frederiksen, blev samlet nummer to i championatet. Schou havde håbet på at opleve lidt mere spring af den fordi, som han sagde, tror han, at der gemmer sig meget mere i den. 

Han har masser af spring, men omvendt skal han også lære at koncentrere sig. Han er 5 år gammel, så han har mange år til at lære det, og det er jeg sikker på, at han nok skal. Fantastisk skøn hest at sidde på. Super balance, den har selvbæring - den har faktisk alt det, som vi som ryttere gerne vil have, fortalte Schou.

Copyright Ridehesten.com
Harmilly D med testrytter Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Potentiale i Casemiro
Tredjepladsen samlet gik til Maskedals Casemiro e. Ci Ci Senjor Ask/ Toulouse (opdr. Helle Møller Andersen & Per Christensen), redet af Helle Møller Andersen. Casemiro fik i dag 8 for ridelighed og 9 i kapacitet. 

Casemiro var en hest, som testrytteren havde glædet sig specielt meget til: – Jeg synes, at det er en utrolig dejlig hest at teste i dag. Ingen tvivl om, at han starter med at trække ind i springene, så jeg bliver nødt til at korrigere ham. Så begynder han at holde lidt på sig selv. Det er klart med en 5-års hest, hvor der kommer en ny rytter op og giver nogle andre signaler. Det går lidt ud over springet. 

– Jeg tror på, at når vi når et par måneder frem, vil den kunne opnå en endnu højere karakterer, berettede Andreas Schou.

Copyright Ridehesten.com
Maskedals Casemiro med testrytter Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Fjerdebedst samlet og en hest, som Andreas Schou var meget begejstret for, var A. N. Carlton e. Casall SEM/ Carmargue (opdr. Anja og Niels Jørgen Nielsen). Carlton, der til dagligt rides af Konstantin Deeken Künnemann, fik i dag 9 i ridelighed og 8,5 for kapacitet. 

På en del femteplads i det samlede championat findes to heste, der viste sig ekstra godt i dag og derfor fik højere karakterer end i de indledende runder. Med to karakterer med 8,5 var I'm Mozzie A e. I'm Special De Muze/ Cassinus (opdr. Helle Amstrup Krogsgaard og Sanne Amstrup), redet af Sanne Amstrup den ene af femtepladsen. Den anden var Syvhøjegårds Opus 1 e. Syvhøjegårds Unforgetable S DWB/ Carmargue (opdr. Niels Osterland), redet af Thomas Kolborg Johansen.

Copyright Ridehesten.com
A. N. Carlton med testrytter Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Præmieoverrækkelsen finder sted i morgen.

Samlet resultat, Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat 2024. 

Resultat, testrytter, 2. afdeling.

Start- og resultatlister. 

Ros til rytterne
Det er ikke kun fra dommerne i de indledende runder, at rytterne i championatet har fået ros. Det fik de også fra Andreas Schou. Hør ham sætte flere ord på det i videoen nedenfor.

Feldborgs Contador blev gladeste hest
Under præmieoverrækkelsen i championatet søndag, blev den gladeste hest ligeledes kåret. Det blev Feldborgs Contador e. Cantolar/ Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen) redet af Laila Pedersen. Hesten blev samlet nummer 10 i championatet.

Copyright Ridehesten.com
Gladeste hest: Feldborgs Contador, redet af Laila Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner