DV-auktionshest til UVM for Luxemborg

24-05-2018 12:12

6-årige UNO Spotlight, der er købt på Dansk Varmblods Forårsauktion i 2015, har med sin rytter, Kristine Møller, der rider for Luxemborg, opfyldt FEI's kvalifikationskrav til UVM dressur i Ermelo

Copyright Ridehesten.com
Kristine Møller og UNO Spotlight i Ranshofen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den glanssorte UNO Spotlight e. San Amour/ Donnerhall/ Rohdiamant (opdr. Joan Andresen) deltog i 2015 i Dansk Varmblods hingstekåring i Herning sammen med endnu en hingst fra samme opdrætter, UNO Don Olympic, der blev præmiehingst. Begge hingste blev efterfølgende solgt på Forårsauktionen, hvor UNO Spotlight blev erhvervet af Stutteri EVO og Jens Thorsen, Luxemborg.

Jens Thorsen driver Gestüt Pallerhaff i Luxemborg, hvor han har ansat dressurrytter Kristine Møller, der i mange år har startet for sin hjemland Danmark, men nu repræsenterer Luxemborg. Da UNO Spotlight var i Herning som 3-års, hvor han ikke opnåede kåring, målte han 171 cm, og den store unghest er bare fortsat med at vokse, særligt efter han blev kastreret som 4-års.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han satte i vækst igen, efter han var tilredet og kastreret som 4-års, og nu måler han 180 cm og er måske rigelig stor til mig, men han er bare verdens nemmeste hest, fortæller Kristine til Ridehesten.com.

Hun har kun haft Spotlight med ude til enkelte stævner, så han er stadig uerfaren, men samtidig helt ukompliceret, hvilket gør ham utrolig let at arbejde. Stævnet i Ranshofen, Østrig, var kun hestens femte stævne, og det blev en succes, da han kvalificerede sig til UVM i Ermelo – et stævne som Kristine var flere års erfaring med at ride tilbage fra tiden, hvor det blev afviklet i Verden. Hun regner med at deltage i Ermelo i år for Luxemborg.

– Man kunne bare ønske, at alle de talentfulde heste også var så lærenemme og ridelige – Spotlight har den smukkeste karakter, man kan forestille sig, fortæller Kristine Møller og tilføjer: – Vores nyes landstræner Ton de Ridder er helt vildt med den.

Copyright Ridehesten.com
Kristine Møller og UNO Spotlight i Ranshofen.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner