Fire nyuddannede beridere

13-06-2024 16:52

I denne uge fandt eksamen for beridere, rideinstruktører og rideskolemanagers sted på Vilhelmsborg. Her blev i alt 12 elever færdig med deres uddannelse

Copyright Ridehesten.com
I går blev i alt 12 elever under DRF's uddannelser som hhv. rideskolemanager, rideinstruktør og beridere færdiguddannet Foto: Dansk Ride Forbund
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvert år i juni måned afvikler DRF og DR-IF eksamen for beridere, rideinstruktører og rideskolemanagers, som markerer afslutningen på deres uddannelse. Dette års eksaminerne fandt sted i tirsdag og onsdag i denne uge på Vilhelmsborg, og her bestod i alt 12 elever på de forskellige uddannelser. 

Til stede for at overvære eksaminerne var Rune Willum og Bo K. Møller, der fungerede som censorer, Anne-Mette Binder, Allan Blomgreen og Kim Andersen som dressurdommere samt Nikolaj Kowalski som eksamensansvarlig. 

Copyright Ridehesten.com
Censor- og dommerteamet. Foto: Dansk Ride Forbund

I løbet af de to dage bestod alle eleverne deres eksamen, og det blev derfor 12 nyuddannede rideskolemanagers, rideinstruktører og beridere: 

Rideskolemanager: 

 • Sofie Korsgaard
 • Alma Kragsig Pedersen
 • Signe Høholt

Rideinstruktør: 

 • Cecilie Kjær
 • Ida Buch Petersen
 • Signe Gadgaard
 • Caroline Krogh Hansen
 • Carl-Christian Sædder Savola

Berider: 

 • Nathalie Frank-Jensen
 • Sophie Bonde Nielsen
 • Sophie Elleby Wilson
 • Maja Raabjerg Sørensen

Seks års uddannelse
I 2022 foretog DRF og DR-IF en række ændringer i DRF's uddannelser, som fik den betydning, at berideruddannelsen blev forkortet fra seks til fire år. Uddannelsen som berider består nu af den toårige uddannelse som rideinstruktør efterfulgt af den ligeledes toårige berideruddannelse. 

De berider, der blev uddannet i denne uge, har dog fulgt det gamle uddannelsesforløb på seks år. En af dem, der nu kan bryste sig af titlen som berider, er Sophie Elleby Wilson. Hun fortæller om afslutningen på den seks år lange uddannelse: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er jo en vild følelse. De sidste to dage har man været igennem de sidste prøver og eksaminer, som man har haft i vente de sidste seks år. 

Både skoleopholdene og sammenholdet med de andre beriderelever er noget af det, Sophie især fremhæver ved uddannelsen. 

– Der er noget fedt og trykt ved at være i et system, og der er nogen, der lægger nogle planer og mål for dig. Så på den måde bliver din udvikling meget målbar. Men selvfølgelig har det også været noget af det, der har været allerhårdest undervejs, for der er bare nogle resultater, som man skal leve op til. 

Sophie fremhæver dog også, at berideruddannelsen handler om rigtig meget andet end blot ridningen. 

– Det handler også vildt meget om management, hestenes velbefindende og at forstå, hvordan man får hestene til at præstere bedst muligt. Derfor handler det ikke kun om at blive god til at ride. Det handler også rigtig meget om, hvordan hestene har det, for de er jo topatleter, der skal præstere på et bestemt niveau. 

Sophie startede sin læretid på Frederiksværk Rideklub, hvor hun var i en periode på 3,5 år. Herefter blev hun ansat hos Helgstrand Dressage, men måtte blot et halvt år inden uddannelsens afslutning finde et nyt lærested, da Helgstrand Dressage ikke havde tilladelse til at fungere som lærested for beriderelever.

Sophie vendte derfor tilbage til Frederiksværk Rideklub, hvor hun færdiggjorde sin læretid. Til september vender hun atter tilbage til Helgstrand Dressage. 

Det har derfor også været en læretid med udfordringer, fortæller Sophie: 

–Det var lidt turbulent undervejs. Men da vi stod der og kiggede på hinanden i går og sagde "vi gjorde det", så er det bare en følelse, man kan leve på længe. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen