Fire danske 6-års dressurheste til finalen

11-07-2017 15:54

I dagens indledende Folksam Open-klasse for 6-års dressurheste i Falsterbo lykkedes det ikke at få alle danske ekvipager med videre, men tre danske ryttere og fire DV-heste er klar til finalen på torsdag

Copyright Ridehesten.com
Bedste danske rytter blev Jacob Nørby Sørensen på tredejpladsen med tyske Amplemento.
Nyheden fortsætter efter annoncen

En enkelt ren dansk ekvipage, berider Michael Søgaard med Jukebox e. Jazz/ Rubinstein I (opdr. Jytte Kolster), sneg sig netop med blandt de ti bedste i finalen, så der er mulighed for stærk dansk revanche på torsdag. I dag opnåede ekvipagen 69,619% og placerede sig lige foran berider Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline), som desværre ikke er med videre, men der kan ikke være tvivl om, at denne ekvipage tager deres revanche om tre uger i hollandske Ermelo, hvor de skal repræsentere Danmark ved VM for unge dressurheste.

De danske ryttere, der i dag opnåede de bedste resultater, var Gunnarlundarytteren Jacob Nørby Sørensen med Amplemento e. Ampere/ Sir Oldenburg på tredjepladsen med 73,952% og Helene Melsen med den tyske hoppe Viva la Vie e. Vitalis/ Damon Hill med 72,143%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til gengæld klarede tre DV-registrerede heste sig særdeles godt; nemlig Fireball Macohl e. Fürstenball/ Rosentanz (opdr. Lise Rasmussen), der flot redet af svenske Marina Mattsson i dag besatte andenpladsen med 74,238%, og den svenskfødte DV-hest Fusion e. Fürstenball/ Topaasch (opdr. Lena Nyström), som med svenske Anita Roslund i sadlen opnåede 70,619% og en sjetteplads samt på syvendepladsen med 70,000% Gørklintgårds Quinto e. Quaterback/ Sunny Boy (opdr. Jørgen Ravn) redet af svenske Mattias Jansson.

Ti heste går videre til finalen, som finder sted på torsdag eftermiddag. Se resultatet fra dagens kvalifikation HER.

Copyright Ridehesten.com
Bedste danske hest blev det tidligere eliteauktionsføl, Fireball Macohl, redet af svenske Marina Mattson ind på andenpladsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner