Flere sejre i Belgien i dag

07-04-2024 19:28

De danske ryttere i Sint-Truiden runder en succesfuld stævneweekend af, hvor det er blevet til mange placeringer i toppen af feltet

Copyright Ridehesten.com
Filippa Jæger Jensen og Crown Charm of Royal. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter nogle begivenhedsrige dage med mange toppræstationer i Sint-Truiden i Belgien, kan de danske ryttere nu vende hjem mod Danmark igen. I løbet af dagene er det blevet til flere sejre og mange topplacering for de danske ryttere, der både omfatter ponyryttere, juniorere, ungryttere, U25 og en enkelt start i CDI1*. 

I dag var ingen undtagelse. Her lagde ponyrytterne fra land med et højt niveau i kür, og Filippa Jæger Jensen sørgede sammen med Crown Charm of Royal e. Casino Royal K We/ Monte Christo for at ride endnu en dansk sejr i hus. Parret opnåede 75,317%, og det blev dermed til en sikker sejr. Om stævnet fortæller Filippa: 

– Det har været en kæmpe oplevelse at være med til stævnet. Det var vores første udendørs og internationale stævne, og så leverede han bare de fedeste ture. Jeg vil gerne sige tak til min mor/træner (Betina Jæger Jensen), som altid er der, og til Stald Haven for samarbejdet med vores kære Charm. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa og "Charm". Foto: Privat

Filippa fortæller derudover, at det har været noget særligt at være en større flok danske ryttere afsted til stævnet: 

– Det har været hyggeligt at være sammen, heppe og hygge på hele team Danmark, og det er helt klart noget, jeg ser frem til at gøre igen. 

For Cecilie Gautier Christensen og Tackmann's Cookie e. Can Dance/ Neckar lykkedes det også at ride sig til et resultat et godt stykke over de 70%. De opnåede 74,217% med deres kürprogram, og red sig andenpladsen i klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa og Cecilie til præmieoverrækkelsen. Foto: Privat

Det lykkedes en enkelt svensk rytter at placere sig mellem de danske ryttere på tredjepladsen, men ikke langt efter fulgte de øvrige danske ponyryttere på en delt fjerdeplads. Caroline Mortensen og Mogensterns Dakar e. FS Don't Worry og Alberte Josefine Harbo og Mysterie Chech We e. Movie Star/ FS Cracker Jack opnåede begge 72,042%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også hos juniorerne blev det til en dansk placering. Caroline S. Jørgensen og Poker König e. Hohenstein 4/ Connery (opdr. Kaj Olesen) red deres kürprogram til 72,167%, og det sikrede dem andenpladsen i klassen. De var dog ikke langt fra den vindende rytter, hollandske Mich van der Kort, som opnåede 72,900%. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline S. Jørgesen og Poker König. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Hos U25-rytterne blev den bedst placerede dansker Laura Jarlkvist Ramussen med Hjorths Rapsody in Blue e. Blue Hors Don Romantic/ Rosario 37 (opdr. Stutteri Hjorth v/Jørgen Pedersen), som opnåede 70,235%. Det blev til en tredjeplads i det lille felt på fem ryttere, mens Sofie Amalie Kjærgaard Wettendorff fulgte lige efter med 69,065%. 

Også hos ungrytterne blev det til topplaceringer for flere af rytterne. Dagmar Sofie Oxlund blev sammen med Zwip Zwap Havdal  e. Zatchmo/ Blue Hors Romanov (opdr. Ole From Christensen) den bedst placerede dansker, da hun red til 72,333% og dermed blev nr. 2 i küren. 

Copyright Ridehesten.com
Dagmar Sofie Oxlund og Zwip Zwap Havdal. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Placeret som nr. 3 blev Lea Andreassen Torabi og Bergakras Amaranth e. Ampere/ Troll med 71,675%, og Thilde Rude Hare og Fred The Red e. Franziskus FRH/ Floreston I fulgte efter på fjerdepladsen med 70,117%. 

I dagens sidste klasse Intermediare I Kür blev det også til en sejr for Jonas Ramussen og Bastardos e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Rikke Munk og Hanne Damgaard Jensen). Parret opnåede 72,683% i deres kür, hvilket sikkert indbragte dem sejren i klassen. Jonas Rasmussen og Bastardos sejrede ligeledes i går, da de red Intermediare I. 

Copyright Ridehesten.com
Jonas Rasmussen med Bastardos. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Læs mere om gårsdagens ridt her. 

Stævnets resultater. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen