EM-guld til Danmark!

15-08-2019 16:00

Camilla Tiefensee Schrøder

Det danske ponydressurlandshold har netop vundet guld ved EM i Strzegom. Det er et historisk og helt exceptionelt resultat, men det var heller ikke uden spænding undervejs, fortæller holdleder Rigmor Kristensen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så lykkedes det. For første gang i over 30 år har et dansk hold vundet guld ved Europamesterskaberne i ponydressur.
– Det er helt exceptionelt, at vi har slået både Tyskland og Holland. Vi er så stolte, landstræneren og jeg! Tænkt at den danske talentudvikling over alle årene har båret frugt på det plan, som det har i dag, siger holdleder Rigmor Kristensen, mens champagnepropperne popper i baggrunden.
– Folk jublede og kom løbende ind over banen, da Alexander havde redet som sidste rytter, og der blev sunget danmarkssange og krammet og lykønsket fra alle de andre lande. Endelig brød vi tyskernes dominans i ponydressurverdenen ved at vinde guld.

Spænding til det sidste
Alle ryttere red med høje procenter, og sammenlagt gav de tre bedste scorer et resultat på 226,829, men undervejs i konkurrencen var det umuligt at spå, om medaljerne skulle blive af guld, sølv eller bronze, så der blev i den grad bidt negle ude på sidelinjen.
– Det har været så spændende, som det overhovedet kunne være, fortæller Rigmor Kristensen.
Holdets to første ryttere var på banen i går, hvor de begge præsterede på højt niveau, og Liva Addy Guldager Nielsen og D'Artagnan lagde sig i spidsen individuelt, men Holland lå stadig nummer et i holdstillingen. I dag var det Nathalie Thomassen og Alexander Yde Helgstrands tur.
– Nathalie og Dream of Dornik var godt gående, men ponyen var lidt tændt, så der kom to store fejl, så de røg ned på 73. Så blev det rigtig spændende, for efter tredje rytter lå vi kun til bronze, fordi tyskerne var kommet lidt op. Både tyskerne og hollænderne red gode programmer, men til sidst kom Alexander på banen, og han red og red og klarede det så flot. Med hans stjerneprogram på Adriano, så var guldet hjemme. Det var så flot, for det er noget af et pres at ride som sidste rytter, siger holdlederen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Holland tog sølvet
Det blev hollænderne, der sikrede sig sølvmedaljerne med 225,771 point (kun et point efter Danmark), mens Tyskland, som ellers plejer at være være uovervindelige, måtte nøjes med bronze i år med sammenlagt 224,915 point.
De dygtige ryttere får hængt deres velfortjente medaljer om halsen ved medaljeceremonien kl 18.

Se resultatlisten

Danmark har vundet guld før
Det fremgik tidligere af denne artikel, at det er første gang, Danmark vinder guld ved EM i ponydressur. Det er dog ikke korrekt, da der også var både individuelt og hold-guld til Danmark i 1986.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen